SiO må svare studentene

Publisert

Vi konstaterer at det på det nærmeste er klart at studentpuben på Kringsjå, Zenith, blir lagt ned og at studentbyen da står uten et sosialt tilbud og samlingspunkt til sine beboere. Det eksisterende sosiale tilbudet legges ned uten at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har et alternativ klart. Det er derfor sannsynlig at studentbyen med sine rundt 2000 innbyggere ikke vil ha noe sosialt samlingspunkt før SiO eventuelt finner det for godt igjen å sette i gang et nytt konsept. Ingen vet hvor lang tid det kan ta. I mellomtiden får vel vi beboere smøre oss med tålmodighet eller finne nye jaktmarker for å møtes.

Saken har fått noe oppmerksomhet i Universitas, og flere beboere ved Kringsjå har fått slippe til i spaltene uten at SiO kafédrift, som er/var ansvarlig for driften av Zenith, har tatt til motmæle eller svart på kritikken vår. Ikke heller er det orientert om nye planer for et sosialt samlingssted på Kringsjå. Det betyr at studentene er henvist til kjøkkenene sine for å møtes inntil det kommer på plass et nytt tilbud.

Men for at beboerne ved Kringsjå og særlig aktivistene i aksjonsgruppa «Save Zenith» skal få svar, prøver jeg meg igjen med å oppsummere vår kritikk slik den er framsatt gjennom blant annet Universitas:

# Vi mener at studentene også ved Kringsjå studentby har krav på et sosialt tilbud (Lene Hamre Høyendahl i leserbrev i Universitas 10. september).

# SiO forskutterte avgjørelsen ved ikke å åpne stedet etter sommerferien (Kim Michael G.G. Thon i leserbrev til Universitas 10. september).

# SiO kafédrift må ta sin del av ansvar for at driften av Zenith var dårlig gjennom mangel på markedsføring (samme sted).

# SiO kafédrift må ta sin del av ansvaret for at ingen grep tas når et månedlig underskudd på 40 000 kroner tikket inn dersom vi skal tro tallene som ble publisert i Universitas (samme sted).

I tillegg fremmet undertegnede mye av den samme kritikken i et intervju i samme utgave av Universitas. Men vi registrerer at SiO ennå ikke har svart på denne kritikken eller lagt fram planer for et nytt sosialt møtepunkt på Kringsjå. Da må en også stille spørsmålet om SiO tar studenter som engasjerer seg for lokalmiljøet alvorlig, og dét i disse tider hvor alle klager over mangel på engasjement fra ungdommen.

Powered by Labrador CMS