Nyansert Universitas?

Publisert

Universitas har siste året satt et større fokus på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), noe som i utgangspunktet kunne ha vært positivt både for skolen og studentene. Undertegnede sitter, etter et år med konstant pågang fra Universitas, igjen med et helt annet inntrykk. En hver sak har to sider, og det er pressens plikt å belyse begge. Når journalister velger side, blir pressen partisk, unyansert og mister sin troverdighet. Når pressen, i dette tilfellet Universitas, velger samme side i en rekke saker, blir det tydelig at de har en annen agenda enn å drive med journalistikk.

Hvis det bare hadde handlet om ensidig dekning kunne det holdt å sammenligne Universitas med Hegnar-regimet, men når journalistene i tillegg utviser dårlig dømmekraft og ikke klarer å forholde seg til de mest grunnleggende presseetiske regler, står jeg igjen med et inntrykk av Universitas som en ensidig og uprofesjonell aktør. Jeg har, enten jeg liker det eller ei, selv betalt mine SiO-kroner til Universitas, og hadde satt pris på en profesjonell aktør, ikke nok en skoleavis. Jeg respekterer selvfølgelig pressens grunnleggende frihet, men mener at pressen i dette tilfellet har umyndiggjort seg selv og dermed mistet sin funksjon.

7 av 11 saker siste året som omhandler AHO:

  • Mørk studietid (Marit Sunnanå Aalrust, 28. mai 2008): Ensidig fremstilling, feilsitering, sitater ut av sammenheng.
  • Frykter NTNU-tilstander (Kristoffer Hatteland Endresen, 28. mai 2008): Ensidig fremstilling, feilsitering, sitering fra personlig samtale, sitater mot kildens ønske.
  • Lysare tider i møte (Tora Systad Tyssen, 2. april 2008): Negativ vinkling på en positiv sak.
  • Arkitektstudenter krever opprydning (Anders Vindegg, 12. mars 2008): Ensidig fremstilling, eksponering av kilder.
  • Serieforbryter herjer AHO (Marte Engehaugen Bøhm, 7. februar 2008): Krisefremstilling av liten sak.
  • Designer for dynga (Tora Systad Tyssen, 23. januar 2008): Ensidig fremstilling.
  • Studentblogger i promoteringens navn – Bryter etiske retningslinjer (Kristoffer Hatteland Endresen, 28. november 2007): Ensidig og feilaktig fremstilling.
Powered by Labrador CMS