Vis fram ditt studentmiljø!

Publisert

Det nærmer seg august og semesterstart med stormskritt, og årets fadderordningsutvalg er i full gang med planleggingen av årets studentmottak. Vi skal, sammen med universitetet, samskipnaden og hundrevis av studentforeninger, ta imot seks tusen nye, håpefulle studenter. Forhåpentligvis vil vi kjapt klare å inkludere dem i vårt studentmiljø – en jobb som blir mye lettere dersom vi alle satser på synlighet og aktiv rekruttering.

Ved Universitetet i Oslo (UiO) er det nærmere 250 studentforeninger. Tusenvis av studenter er aktive i en eller flere av disse, enda flere er passive medlemmer. Studentene ved UiO, selve kjernen i studenthovedstaden Oslo, velger å engasjere seg i for eksempel Det Norske Studentersamfund, i de store fakultetsforeningene, i studentmediene, studentdemokratiet, eller i ulike idrettsklubber. Det finnes med andre ord et stort antall foreninger og aktive mennesker der ute, men mange av dem sliter med synlighet og markedsføring. Dette er synd, kanskje først og fremst fordi det blir vanskelig for nye, interesserte studenter å orientere seg i sitt nye miljø.

Studentmiljøet ved UiO er bygd på frivillig innsats. Som medlem i en forening lærer man seg å jobbe for noe – ikke fordi man får betalt, men fordi det er spennende, lærerikt og sosialt. Foreningslivet utstyrer oss med begeistring, forståelse og vilje til initiativ, noe som vil komme godt med senere i livet. Studenter som velger å engasjere seg aktivt i studentmiljøet de er en del av, opplever økt trivsel og vil i større grad se tilbake på studietiden som en god tid. Frivillighet har en stor verdi i seg selv.

UiO arbeider nå aktivt for å bedre eget omdømme – det ønsker å vise at det er et universitet som ikke bare er best på fag, men som også kan tilby nye studenter et utmerket sosialt miljø. Jeg tror og håper at det er mange aktive studenter ved UiO som deler denne målsettingen, og som ønsker å vise fram og synliggjøre det studentmiljøet vi faktisk har. Min oppfordring til studentforeningene ved UiO er enkel: Bruk semesterstarten – gjerne gjennom fadderordningen – til å vise fram hvem dere er, hva dere driver med, og hvorfor det er gøy å delta frivillig hos dere. Sett synlighet og rekruttering i fokus, og fyll opp foreningen med nye, håpefulle studenter!

Powered by Labrador CMS