Feil fra Gundersen

Publisert

Min kronikk «Valget om ansettelse» i Universitas 3. november ser ut til å ha falt enkelte tungt om hjertet. Kristian Gundersen, vitenskapelig representant i Universitetsstyret, gav uttrykk for dette 10. november i et leserbrev med tittelen «Studenter og lærere: Hand i hand, eller mann mot mann?».

Leserbrevet er dessverre usaklig, og inneholder en rekke faktafeil. HF er ikke «påtvunget en ledelsesform fakultetet ikke ønsker,» men har fått tillatelse til å gjøre et unntak – for denne gang. I motsetning til hva Gundersen påstår, har jeg stor tiltro til de vitenskapelige, men jeg tror ikke kombinasjonen av valgt leder og valgt styre er fornuftig.

Valgoppslutningen ved studentparlamentsvalget er irrelevant i denne sammenheng, men den er dobbelt så høy som Gundersen påstår. Gundersen påpeker at det er hyppig kontakt med universitetsledelsen og studentrepresentantene. Det er riktig, men vi hadde ikke diskutert HF-saken med ledelsen før styremøtet. Derimot hadde vi diskutert saken med de vitenskapelige representantene i styret – stikk i strid med hva Gundersen påstår. Gundersen mener også at Universitetsstyret har et ønske om å maksimere sin egen makt. Det får stå på hans regning; jeg kjenner ikke igjen styret i den beskrivelsen.

Gundersen avslutter med å si at vi må diskutere faglig frihet, ikke om jeg har en misfornøyd kompis fra Ås. Greit. Jeg tror ikke den faglige friheten er avhengig av at instituttledere skal være valgt. Ås er ikke det eneste eksempelet her i verden på at andre ledelsesformer fungerer. Forøvrig er min kontakt med Ås utelukkende formell, og de er fornøyde, ikke misfornøyde. Kristian: om du ønsker en saklig debatt – hold deg til saken og sakens fakta.

Powered by Labrador CMS