Ærlig spørreundersøkelse

Publisert

Av en eller annen underlig grunn ønsket Universitas i nummer 26 å fremstille vår spørreundersøkelse som ledende og hevder at vi forsøker å få frem positive svar om Kvalitetsreformen. Vi kan herved forsikre alle studenter ved Universitetet i Oslo (UiO) om at vi overhode ikke har noen slik intensjon, tvert om ønsker vi å avdekke eventuelle problemområder som vi kan ta tak i og gjøre noe med. Videre vil vi påpeke at Universitetet ikke har hatt noen ting med utformingen av skjemaet å gjøre. Skjemaet er utarbeidet av Studentparlamentets Utdannings- og studiekomite bestående av studenter med ulik (politisk) tilknytning, og revidert av Studentparlamentets arbeidsutvalg for å tilpasses nettskjema.

Som vi sa til Universitas’ lite lydhøre journalist, er ikke undersøkelsen ment å publiseres, den er ment som et arbeidsverktøy for oss i Studentparlamentet. Vi ønsker å «ta pulsen på «studentenes meninger for å avdekke eventuell misnøye, slik at vi skal kunne gjøre noe med de negative sidene ved studiet hvis undersøkelsen entydig i negativ retning. Et positivt resultat trenger vi faktisk ikke til noen ting.

Hvis setningene i undersøkelsen var «positivt» utformet var det kanskje tvert om for å ikke virke ledende i negativ retning, i og med at utgangspunktet for undersøkelsen var å lete etter negative sider ved reformen. Dette var selvfølgelig amatørmessig, men langt fra å være intendert ledende. Det var jo også rikelig anledning til å krysse av på «helt uenig» på alle spørsmålene. Undersøkelsen er utarbeidet av Studentparlamentet og dermed ikke så proff og statistisk idiotsikker som den kanskje burde vært hvis vi hadde predentert å lage en statistisk valid undersøkelse for allmenn publisering.

Vi mener likevel studentene gis anledning til å si sin mening om helhetsinntrykket av reformen og fortelle oss i Studentparlamentet om det er noe de er misfornøyde med! Det er da svært synd at studentavisen Universitas finner det for godt å spre usannheter om den ene undersøkelsen som foreløpig er forsøkt gjennomført om konsekvensene av Kvalitetsreformen. Vi håper Universitas i fremtiden vil hjelpe oss med å utarbeide undersøkelsene før vi sender dem ut, slik at vi kan få et best mulig resultat og UiOs studenters mening blir innhentet på best mulig måte!

Powered by Labrador CMS