Ideologi knuser studenter?

Publisert

I Universitas 8/07 kritiserer universitetsstyrerepresentant Lene Camilla Westgaard «redde-verden» politikken til de ideologiske fraksjonene i Studentparlamentet. Westgaard, som er leder for den ideologiske fraksjonen Moderat Gruppe, mener dette svekker innflytelsen til studentpolitikerne. Hun har selv flere ganger vært i Universitas som en ivrig talsperson mot kjønnskvotering. Helt ærlig er dét det eneste jeg kan huske at Westgaard tidligere har frontet utad. Hun sier selv at hun «får utløp for [sine] ideologiske prinsipper gjennom partiet Høyre og lokalpolitikken i Drammen», men er ikke debatten om kjønnskvotering ideologisk basert?

Fakultetslistene har lang tradisjon for å sette studentene i høysetet, og for å jobbe for konkrete tiltak for å bedre studentenes hverdag. Fysisk arbeidsmiljø, økt satsning på karrieresenteret og økt internasjonalisering er noen av sakene vi har jobbet aktivt for. Våre tillitsvalgte har slike saker på toppen av prioriteringslista.

Hvis Westgaard virkelig mener at ideologi ikke hører hjemme i studentpolitikken, bør hun kanskje vurdere å bytte fraksjon.

Hvis Westgaard virkelig mener at ideologi ikke hører hjemme i studentpolitikken, bør hun kanskje vurdere å bytte fraksjon. Hun er hjertelig velkommen til å stille på SV-lista, vi er ikke ideologisk basert, og tar opp konkrete saker til studentenes beste. Kanskje hun til og med blir kvotert inn på sikker plass?

Powered by Labrador CMS