Dysfunksjonelt demokrati ved NVH

Publisert

I siste nummer av Universitas uttaler Dag-Kristoffer Forberg, veterinærstudentenes representant i Studieutvalget, at han er lydhør for veterinærstudentenes meninger, men at han ikke ønsker en offentlig skittentøyvask.

Forberg sier: «Hvis det er studenter som føler at jeg ikke representerer dem slik de ønsker, har de full mulighet til å stille mistillitsforslag. Men de bør gjøre det gjennom Veterinærmedisinsk studentutvalg, VSU, og ikke gjennom studentavisa.»

At Forberg går ut i Universitas med en uttalelse om at en ikke ønsker offentlig skittentøyvask, tyder på at Forberg ikke har forstått at indre anliggende ved den offentlige institusjonen NVH også er et offentlig anliggende. At han i første omgang går ut med uttalelser som strider mot studentmassens meninger, er stygt. Dette er nesten verre. I stedenfor å imøtegå kritikken på en konstruktiv måte, kommer Forberg med uttalelser som avslører et ønske om prosess for lukkede dører.

De interne problemene knyttet til fysisk læringsmiljø og studentrepresentanter som seiler sin egen sjø er et offentlig anliggende(..).

De interne problemene knyttet til fysisk læringsmiljø og studentrepresentanter som seiler sin egen sjø er et offentlig anliggende, bør ikke forbli bak lukkede dører på NVH og fortjener i aller høyeste grad offentlighetens lys. Det er på høy tid det settes fokus på hvordan NVH ivaretar sine rundt tre hundre studenter.

Byråkrati, demokrati og interne mekanismer lenge leve, så lenge det er kompetanse til stede. Når kompetanse og rolleforvaltning hos ansatte og valgte representanter ved en institusjon som ivaretar flere hundre menneskers ve og vel svikter, må andre kanaler benyttes. Det er her «studentavisa» kommer inn. Nå setter vi vår lit til at NOKUT gjør jobben sin.

Powered by Labrador CMS