Bør alkohol forbys?

Publisert Sist oppdatert

Det sentrale er nemlig min påstand om at det ikke er noe galt i å ta noen pils, og at ingen burde la seg hisse opp over tilstedeværelsen av servering alene

Jeg har med glede registrert at min kommentar fra 8. november, om alkohol som studenttradisjon, har utløst debatt i form av innleggene til Irene Brox Nilsen og Eivind Marienborg i forrige utgave av Universitas. Vi er fremdeles enige i at overforbruk av alkohol, og skadevirkningene som oppstår i kjølvannet av det, er en uting som må bekjempes. Men når Marienborg insinuerer at jeg ikke klarer å ha det hyggelig med folk uten å ha en viss promille, er det kanskje på tide å bla gjennom avisbunken og lese kommentaren min en gang til. Det sentrale er nemlig min påstand om at det ikke er noe galt i å ta noen pils, og at ingen burde la seg hisse opp over tilstedeværelsen av servering alene.

Marienborg hevder at det er «folk flest» som står for de fleste alkoholproblemene. Hva betyr dette? At de fleste av oss har alkoholproblemer? Nilsen, på sin side, presenterer tall som sier at 80 prosent av befolkningen har et moderat forbruk, men likevel står for flertallet av alkoholrelaterte skader. Men det interessante må da være hvor stor andel av denne gruppen som står for disse skadene? For resten av nevnte gruppe må da vel få lov til å være i fred fra pekefingrene til Nilsen og Marienborg?

Til sist vil jeg etterlyse et par klare svar fra de to debattantene: Ønsker dere et lovforbud mot alkohol? Ønsker dere forbud mot salg av alkohol på campus? Det vil sikkert lede til færre alkoholrelaterte skader, men jeg tror jommen meg jeg vil beholde pilsen min isteden.

Powered by Labrador CMS