Studentersamfundet er ikke danskebåten

Publisert

Et sveip i Universitas' nettarkiv viser alle som vil se at Det Norske Studentersamfund har hatt noen problemer. Vi sliter visstnok med at vi ligger langt unna Blindern, vi sliter med frivillige og vi sliter med markedsføring. I en kamp mot den behagelige sofaen, den tjukke pensumboka og alskens danskebåtturer ligger vi dårlig an. Jeg er uenig. Studentersamfundet er på vei dit det skal være. Debatt og meningsbrytning har preget Studentersamfundet denne høsten. Selvsagt uten notis fra Universitas.

Forrige ukes oppslag om kritikk av Forfatteraften i Bokcafeen utløste for meg en refleksjon med bismak av bitterhet. I en tid preget av tusenvis av knallrosa Studentcruiseplakater og flyers hengt opp og delt ut av 6-7 heltidsansatte er det ikke det spor rart at våre ressurser kommer til kort. Alle de som ikke er mest opptatt av hvordan de kan knulle flest damer på danskebåttur kan faktisk bli litt desorientert av plakat- og markedsføringskrigen som til en hver tid foregår på Blinderns campus. Universitas' skarpe penn står ofte i fare for å dolke sin egen agenda i ryggen. Hva er egentlig deres nåværende agenda i forhold til Studentersamfundet? Burde dere ikke som studentavis ha mer fokus på debatt og studentengasjement som redaksjonelt mål? Hva med å være en positiv kraft i forhold til Studentersamfundet?

Studentersamfundet er så langt fra bare drikke, pule og spy

Vi skaffer studenter, forfattere, akademikere og politikere en talerstol som ikke har tv-mediets krav til ekstrem knapphet. Debatt er ikke holmganghelvete og sofakrok. Debatt er talerstol, en pils, buing, heiing og seriøs refleksjon. Klart vi er politiske. Det å få lov til å sette dagsorden gjennom Studentersamfundets arrangementer skal og vil bety mye. Studentersamfundet er så langt fra bare drikke, pule og spy.

Under parolen Landets frieste talerstol skal vi bli sett og hørt i alle miljøer. 3000 studenter har i løpet av høstsemesteret gjestet Det Norske Studentersamfund i anledning debatter eller foredrag i regi av Kulturutvalget.

Dette er bare startfasen. Snart får Studentersamfundet tilbake kontrollen over Storsalen. Det er en selvfølge at denne nok en gang skal fylles til randen, mens Blindern og Norge følger spent med fra sidelinjen. Landets frieste talerstol er klar for en ny vår. Jeg regner med at både Universitas og du er med oss.

Powered by Labrador CMS