Dere forstår ikke BI

Publisert

Da studentavisen Inside søkte om støtte for 2006 var ikke mediepolitiske retningslinjer vedtatt, da de endelig forelå bar de et tydelig preg av at løsningene var bygget rundt Blindern, i dette tilfellet Universitas og Radio Nova.

Etter flere runder internt, samt undersøkelser blant annonsører og lesere, ønsket vi å fortsette å være en avis for Handelshøyskolen BIs studenter. Dette strider med retningslinjene i Mediepolitisk dokument, og vi ga derfor Arbeidsutvalget i Velferdstinget beskjed om at vi ikke kom til å fylle kravene for støtte og impliserte samtidig at beløpet for 2006 ble stilt til disposisjon. At Arbeidsutvalget senere innstiller på at vi får beholde allerede utbetalte midler, ser vi på som en hyggelig gest og takker for midlene. Beskyldningene om uredelig spill og tidligere velferdstingsleder Inge Carléns skuffelse er derfor svært upassende. Tidligere leders skuffelse er for oss kun et tegn på manglende innsikt i vår situasjon.

I Mediepolitisk dokument heter det at studentmediet må «sikre Velferdstinget representasjon i mediets høyeste organ og ha negativt flertall når et gjelder vedtektsendringer». Det er mulig Universitas ikke har noe mot at politikerspirer styrer det redaksjonelle innholdet, selv om dette var grunnen til at eksternrepresentant Bjørn-Egil Mikalsen fra Aftenposten Aften forlot Universitas-styret i desember 2004. «Jeg trakk meg fra styret i Universitas sist fredag etter lengre tids misnøye med studentpolitikeres usunne forhold til studentoffentligheten, noe som kulminerte under valget av ny redaktør i Universitas, der styreflertallet innstilte en kandidat som ikke er ønsket av Universitas-redaksjonen». Noe slikt ønsker ikke Inside å utsette seg for.

Universitas finner det betenkelig at en Inside-journalist er med å behandle en søknad om 190 000 i driftsstøtte. At styreleder i denne avis Kjartan Allmenning var med å stemme gjennom en egensignert søknad på nærmere to SiO-millioner nevnes ikke.

Sakene om Inside bærer preg av manglende forståelse og innsikt i BIs organisering

Sakene om Inside bærer preg av manglende forståelse og innsikt i BIs organisering. Det faktum at Inside per i dag er en del av studentforeningen og således ikke råder over egne midler har tydeligvis gått redaksjonen hus forbi i jakten på den griske BI-avisa. Universitas fikk en økning tilsvarende hele Insides støtte for å dekke BI. For de pengene bør man kunne forvente mer. Det er et tankekors at man ikke gjør et bedre forarbeid i en sak hvor man bør være ekstra påpasselig. Universitas nevner ingenting om at de selv kjemper om samme midler og gjennom dette har sterke egeninteresser i saken.

Powered by Labrador CMS