CHRISTOFFER WIIG

Svar til statsråd Røys

Publisert Sist oppdatert

I Universitas 8. februar velger fornyelsesminister Heidi Røys enda en gang å støtte forlagene og bokhandlerne mot studentene i Norge. Egentlig skulle det vært innført fri konkurranse på lærebøker i Norge 1. januar i år. Mye tyder på at en slik konkurranse ville ført til at norske lærebøker hadde blitt ca. 20 prosent billigere. Men «fordyringsminister» Røys har bedt om timeout og høringer. Tiden frem til 1. juli er veldig kort dersom statsråden skal ha en god høringsprosess, eventuelt etterfulgt av friske penger på revidert statsbudsjett til å støtte produksjonen av norske lærebøker. Faktisk er tiden så kort at man kan lure på om statsråden allerede har bestemt seg.

Fastpris på norske lærebøker er ikke veien å gå for å bevare norsk som fagspråk. Hvor er en offensiv statsråd som ønsker å støtte norsk faglitteratur med stipender og tilskudd for å opprettholde et norsk fagspråk? Høyres studenterforbund er opptatt av viktigheten av å bevare norsk som fagspråk. Vi mener at det er andre virkemidler enn et fortsatt prismonopol som er løsningen.

På vegne av mange studenter i Norge kan jeg bare beklage at Sosialistisk Venstreparti ikke er på studentens side

På vegne av mange studenter i Norge kan jeg bare beklage at Sosialistisk Venstreparti ikke er på studentens side. Hvor er statsråden som ønsker at studentenes studielån skal rekke lengst mulig, før man må ta en deltidsjobb på Rimi? Vi ser en statsråd fra SV som velger å støtte det de vanligvis omtaler som kapitalkreftene i stedet for studentene.

Høyres Studenterforbunds oppfordring til Sosialistisk Venstreparti og «treneringsminister» Røys er: Slutt med treneringen; gi studentene i Norge fri konkurranse på norske lærebøker. Vi har det allerede på utenlandske lærebøker.

Powered by Labrador CMS