Bibelens forbud mot karikaturtegninger

Publisert

Lederen i Oslo kristne studentforbund (OKSF), Kristine Hofseth Hovland, tar kraftig feil når hun kommenterer de såkalte «Muhammed-tegningene» i Universitas’ 3. utgave i år. Følgende sitat er hentet direkte fra avisa: «– Det er helt annet med karikaturer av Gud og Jesus, for vi har ikke noe forbud mot å avbilde våre guder, slik muslimene har».

For å gjøre det klinkende klart; Verken de kristne eller muslimer tilber guder. Man trenger ikke å bla lenge i Bibelen eller i Koranen for å vite at det er kun én Gud både de kristne og muslimer tror på.

Når det gjelder kommentaren i seg selv, angående avbildning, vil jeg gi et sitat fra 2. Mosebok 20:4: «Du skal ikke gjøre deg noe utskåret bilde eller noen avbildning av det som er oppe i himmelen, eller av det som er nede på jorden, eller av det som er i vannet nedenfor jorden».

Lederen i OKSF sier det motsatte av det som står i de kristnes beste kilde for deres tro, nemlig Bibelen.

Lederen i OKSF sier det motsatte av det som står i de kristnes beste kilde for deres tro, nemlig Bibelen. Et annet sitat fra 5. Mosebok 27:15 skulle bare mangle: «Forbannet være den mann som lager et utskåret eller et støpt bilde, en styggedom for Herren, et verk av kunstnerens hender».

Jeg oppfordrer alle til å søke mer kunnskap for å i det hele tatt uttale seg om noe.

Powered by Labrador CMS