På studentrettighetene løs

Publisert Sist oppdatert

I Universitas 25. januar beskrives noen av konsekvensene som kan komme etter vedtaket i Universitetsstyret 20. desember 2005. Hovedkonsekvensen er at fakultetene selv kan bestemme om de ønsker å stramme inn på antallet eksamensforsøk en student kan ha. Siden dette er en sak som i all hovedsak er initiert av SV-fakultetet, kan vi vel være relativt sikre på hvor innstramningene kommer.

De rettigheter en student har, gir den tryggheten en trenger i en stressende hverdag med mange innleveringer, obligatoriske seminarer og eksamener i hopetall.

Studentutvalget ved SV har i lengre tid jobbet i mot at vårt fakultet skal stramme inn på antallet ganger en student kan ta opp igjen en bestått eksamen, da dette er en rettighet studenter har og en trygghet hvis man skulle ha en dårlig dag. SV er et av de fakultetene hvor opptakskravene for å komme inn på visse masterprogrammer er kunstig høye. For å komme inn er du som regel nødt til å ta opp igjen én eller flere eksamener. Dette har resultert i onde sirkler hvor nye studenter må «konkurrere» med eldre studenter om de beste karakterene. Flere løsningsforslag ble lagt fram i arbeidet rundt «problemet», hvor antallet eksamener du kan ta opp igjen i løpet av et år eller antallet eksamener du totalt kan ta opp i løpet av graden var to av alternativene. Universitetet falt på den mest drastiske løsningen, noe studentutvalget finner meget uheldig. De rettigheter en student har, gir den tryggheten en trenger ien stressende hverdag med mange innleveringer, obligatoriske seminarer og eksamener i hopetall. Vi håper at universitetet ikke glemmer studentene og vår tunge hverdag når disse nye forskriftene kommer.

Powered by Labrador CMS