Utskriftskvoten

Publisert

Jeg håper alle vil kjempe med nebb og klør for å få fjernet den såkalte kopiavgiften, der alt over 100 utskrifter belastes med 30 øre pr utskrift. – Eller i verste fall faktisk hele kr 1,20 for forside og bakside regnes som to utskrifter, og det uønskede skillearket regnes også med!

Verst er situasjonen for hovedfags-/masterstudenter, der oppgaven gjerne

kan være på 70-100 sider, og den skal skrives ut mange ganger, leveres til veiledere og medstudenter for gjennomsyn og «retting», før endelig innlevering. Dessuten skriver jo masterstudenter som regel ut flere store PDF-artikler fra de elektroniske tidsskriftene hver uke.

Aktive medlemmer i for eksempel studentutvalg må i blant skrive ut mye.

Det gjelder for eksempel plakater, løpesedler, evalueringsskjemaer etc. Kun lederne av fagutvalgene/studentutvalgene får i dag en tilleggskvote på 250 utskrifter i semesteret. Det holder jo ikke engang til studierelaterte utskrifter. Aktive studentpolitikere og medlemmer av utvalg bør ikke hemmes av en budsjettslankende utskriftskvote, og det skal ikke gå ut over økonomien til flittige og engasjerte studenter. De gjør faktisk en gratis jobb for universitetet og studentene og bør ikke straffes, men heller belønnes, for innsatsen.

Jeg mener det beste for alle parter er å fjerne kvoten helt. Universitetets

kopi-/papirutgifter på rundt 30 millioner bør kunne begrenses på andre måter. Bl.a. bør størrelsen på Kopinor-avgiften gåes nærmere etter i sømmene.

Det er sterk motstand mot kopiavgiften ikke bare blant studentene, men også blant universitetets ansatte. Flere steder har IT-avdelingene medfølelse for de fattige studentene, og den nye dyre ordningen omgåes ved at de setter opp skrivere som ikke er koblet til nettet. Dermed registreres ikke utskriftene hos USIT, og studenter kan likevel skrive ut gratis. Det sier litt om saken.

Det skal ikke koste noe å studere ved universitetet, og dette er å gå langt

over streken. Det kan faktisk ende opp med at en student må si til sin veileder eller foreleser: «Beklager, men jeg har ikke råd til å skrive ut oppgaven».

Powered by Labrador CMS