Religionsdebatt…?

Vitenskapen gir ikke rom for personlige møter med Jesus

Publisert

I Universitas 31. august oppfordrer Universitas-journalist Ida de Rosa til å analysere og argumentere mot kristne studentforeningers meninger. En bred og kunnskapsgivende debatt er viktig for et godt studentmiljø. Derfor er jeg takknemlig for denne oppfordringen!

Jeg er medlem i Oslo Kristelige Studentlag (OKSL), som er en del av Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS), ofte kalt Laget. Vi har blitt omtalt en del i Universitas i det siste, sist i de Rosas kommentar. Jeg frykter likevel at ikke så mange vet hvem vi er, og hva vi egentlig driver med. Vi har vært en del av studentmiljøet i Oslo siden vi ble stiftet i 1924. Det viktigste er fortsatt det samme: Vi ønsker at studenter skal få møte en levende Jesus som elsker oss, og som kan forandre våre liv.

Det er sikkert noen som lurer på hva vi mener om både kreasjonisme og vitenskap. For Laget som organisasjon er det ikke viktig om jorden ble skapt på sju dager eller 7000 år. Blant våre medlemmer er det både tilhengere av evolusjonsteorien, og av andre teorier. Vi kan sammenligne Laget med Attac, som vel er kjent her på Blindern. På samme måte som det i Attac er medlemmer av ulike politiske partier, har vi i Laget medlemmer fra ulike kirkesamfunn og med forskjellige meninger. På samme måte som Attac mener at «en annen verden er mulig», står vi sammen om å vise våre medstudenter hvem Jesus er, basert på vårt viktigste vitnesbyrd, Bibelen.

Er det så mulig å argumentere mot kristne meninger på vitenskapelig vis? Vi kan gjerne forsøke, men lett blir det nok ikke. Klokere mennesker enn oss har forsøkt å bevise Guds eksistens. Det har vist seg like vanskelig å bevise som at Gud er død. Selv om vitenskapen ikke kan gi oss svar på et så vesentlig spørsmål, betyr det ikke at vi skal forkaste den. Vi er alle kjent med at vitenskapelige teorier blir forkastet når nyere forskning viser at de ikke lenger holder mål. Men det er likevel noe helt annet enn å påstå at vitenskapen er vill gjetning. Vi er vel alle klar over at vitenskapen ikke er noen absolutt sannhet. Jeg har likevel stor tro på at vitenskapen nærmer seg denne sannheten sakte, men sikkert. Er det ikke søken etter sannhet som har drevet forskere og filosofer opp igjennom historien?

Jeg hilser en debatt om både kristne studentorganisasjoners meninger og kristen tro velkommen! Det kan gi mulighet for refleksjoner og økt kunnskap for alle parter. Men vær også klar over at ikke alt kan diskuteres på vitenskapelig vis. Vitenskapen gir ikke rom for personlige møter med Jesus, som døde og stod opp for 2000 år siden, og som fremdeles lever i dag, også her på Blindern!

Powered by Labrador CMS