Dine studievilkår – vårt ansvar!

En velkomst til studentene ved Universitetet i Oslo: Vær kritiske og vær aktive, oppfordrer parlamentslederen.

NYE MULIGHETER: Har du viljen til å engasjere deg, har du som ny student muligheten til å ta styring over din egen studiehverdag og gjøre Universitetet bedre for alle, sier lederen i Studentparlamentet.

Maria Veie Sandvik, leder i Studentparlamentet

Kjære nye studenter!

Dere kommer til Universitetet i Oslo på en tid da kvaliteten er på vei opp, og det blir vanskeligere og vanskeligere å komme inn. Gratulerer med studieplassen på Norges eldste og beste universitet! Hvis du engasjerer deg, vil du oppleve utvikling og innflytelse på et sted som har rom og takhøyde for de aller fleste.

Kvalitetsreformen har gjort undervisningen mye bedre

Kvalitetsreformen har gjort undervisningen mye bedre, men det vil ta et par år før rutinene rundt dens kvalitetssikring sitter som de skal. I denne prosessen har du som student en spesielt avgjørende rolle – følg nøye med og gi tilbakemelding når ting ikke fungerer! Beskriv problemer under evalueringen av dine emner, og ta kontakt med ditt fag- eller programutvalg for de plikter å ta tak i kritikkverdige forhold på faget. Samtidig er det en fordel for deg at du også gir uttrykk for det som fungerer bra. Med kvalitetsreformen kan du respondere anonymt på undervisningen, og hvis du ikke benytter deg av dette tilbudet kan du takke deg selv når ting ikke funker. Hvem annen enn deg kan passe på at du får riktig karakter? Studentparlamentet arbeider for at tilsynssensor skal få videre plikter, men du kan også be om en begrunnelse fra din sensor.

Den mest effektive måten for å bli kjent med folk på tvers av fag er å engasjere seg i studentdemokratiet. Ved å bli med i et programutvalg slår du to fluer i en smekk – gode venner og relevant erfaring som vil lønne seg når du skal søke jobb. For det du har gjort ved siden av studiet teller ofte mer for en arbeidsgiver enn hvilke fag du har tatt. Men den viktigste grunnen til å delta i studentdemokratiet er det å endre vår felles studiehverdag til det bedre. Studentparlamentet jobber for at du skal få den oppfølging du har krav på, og vår målsetning er at alle studenter ved UiO skal møte et «inkluderende akademia». Dette innebærer at alle undervisningslokaler skal være tilgjengelige – også for studenter med funksjonshemninger. Vi skal sette søkelys på oppussingsetterslepet ved UiO for å gjøre det enklere for alle å finne en ledig lesesalsplass. I tillegg er det en forutsetning at studenter med varige funksjonshemninger ikke skal behøve å dokumentere sin funksjonshemning ved hver eksamen. Likestilling er således et begrep som innebærer mer enn likestilling mellom kjønn. For at UiO skal bli et bedre, mer likestilt og inkluderende universitet er det en rekke krav som må oppfylles, og for å nå dette målet må alle delta!

Powered by Labrador CMS