Lettvinte løsninger

Publisert

På kommentarplass i Universitas nr 26-02 uttaler Pål Hovengen Plassen seg om «lettvinte løsninger» i studentpolitikken, og kritiserer ModeratGruppe for privatisering (!). Plassens kommentar er full av feil, og han mangler også en del faktakunnskap. ModeratGruppe ønsker derfor å komme med en kort kommentar.

ModeratGruppe kjemper for studentenes beste. En av våre kampsaker er økt innsats på karriere- og studentveiledning, men det skal ikke gå på bekostning av helsetilbudet til studentene. Der tar Plassen feil (les kakene i Valgbilaget før du uttaler deg, Plassen). Videre skriver Plassen at vi kutter ut idretten. Det han mener er vel at ModeratGruppe ikke ønsker å tilføre Universitetsidretten penger over semesteravgiften. Men vet Plassen at idretten allerede i dag ikke får penger over semesteravgiften? At idretten faktisk går med millionoverskudd, selv om studentene har et billig og utrolig godt tilbud?

Plassen tar også feil når han sier at ModeratGruppe vil privatisere kantinene. Det vi ønsker er å konkurranseutsette og avmonopolisere driften av kantinene. Konkurranseutsette fordi vi vil være sikre på at studentene får et best mulig tilbud (og SiO kan være med i konkurransen). Avmonopolisere fordi det vil føre til et mer variert og spennende mattilbud på Blindern. Selvfølgelig åpner det for at Burger King kan etablere seg på Blindern, men det åpner også for helt andre aktører, f.eks. ulike etniske spisesteder. Fortjener ikke studentene et best mulig tilbud? Er ikke studenter voksne nok til selv å velge hva de skal spise? Slik dagens system er kan man bare velge SiO-mat. ModeratGruppe ønsker å se alternativene, og i den forbindelse må Plassen gjerne fortelle oss hvordan han har grunnlag for å si at dagens tilbud er det beste.

Kjære herr Plassen, det er kanskje du som trekker forhastede konklusjoner og faller ned på lettvinte løsninger.

Powered by Labrador CMS