Karaktersammensurium

Publisert

Det begynner å bli ganske gammelt nytt at ledelsen ved Universitetet har bestemt seg for å innføre bokstavkarakterer ved samtlige fakulteter. En ting er at de så vidt jeg kan se har bestemt seg for å ignorere overveiende negative signaler, fra grupper som omfatter alt fra studenter til arbeidsgivere. En annen ting er konsekvensene dette får. Som hovedfagstudent er det spesielt en av disse jeg har bitt meg merke i ,nemlig faren for at man får en blanding av bokstavkarakter og «gamle karakterer» på vitnemålet. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette vil være et stort minus i forhold til fremtidige jobbsøknader. Mens potensielle arbeidsgivere i hvert fall får et noenlunde klart og utvetydig helhetsinntrykk av de som er så heldige å gjøre seg ferdig med hovedfaget før dette innføres og de som begynner på hovedfaget etter at dette er innført, vil de når de ser på fra de av oss som er fanget mellom disse to, begynne å klø seg i hodet og lure på hva dette betyr. Dette kan da igjen føre til at man prioriterer de som faktisk bare har en type karakterer, fordi det er lettere å tolke.

Så vidt jeg har forstått har man ikke sørget for noen ordning som gjør det mulig for de i mellomstadiet og enten få det ene eller det andre. Dette er i så fall en blodig urettferdighet som ingen hovedfagstudenter burde finne seg i. Det burde være en selvfølge at man utviser en viss fleksibilitet i utøvelsen av et slikt system, slik at ingen blir skadelidende i forhold til det. Når det gjelder overgangen fra hovedfag og cand.mag til bachelorgrad og mastersgrad har man ordnet det slik at de som har begynt på de gamle ordningene har muligheten til å benytte seg av dem i en viss tid etter innføringen av de nye ordningene. Jeg har vanskelig for å forstå at det ikke går an å få til noe tilsvarende i forhold til karaktersetting. Om dette ikke går, burde man i hvert fall kunne forvente at universitetet sørger for en eller annen kompensasjon for dette ekstra handikappet i forhold til de av oss som tar hovedfag i disse overgangstidene. Situasjonen slik den er nå er uansett uholdbar.

Jeg er sikker på at jeg har mange hovedfagstudenter med meg når jeg sier at vi ikke burde finne oss i dette. Hvis de som bestemmer ikke vil høre foreslår jeg at vi starter en underskriftskampanje for å vise at vi ikke vil finne oss i dette. Jeg er sikker på at det er flere der ute enn meg som er villig til faktisk å prøve å gjøre noe med dette. For noe må faktisk gjøres!

Powered by Labrador CMS