Bortkastede Web-millioner.

Hva i alle dager er det Studentsamskipnaden i Oslo holder på med? 9,4 millioner kroner skal satses i aksjekapital og lån til studentportalen student.no. Sagt på en annen måte: 250 kroner skal tas fra hver student, for å lage en dårlig og kommersiell internettside, overlesset med reklame. Skal man le eller gråte?

Disse nesten 10 millionene kunne jo åpenbart ha vært brukt på mer nyttige måter. Flere studentboliger, fortsatt gratis helsetjenester og billigere kantinemat er noen ting som burde ha vært prioritert. Samskipnadens styre og ledelse har veldig liten forståelse for studentenes livssituasjon når de ikke skjønner dette. Hvis man ønsker å satse på underholdning og informasjon til studentene, så bør man i stedet bevilge penger til student-TV. Dette interessante prosjektet skal det visstnok bare koste to millioner å starte opp.

Web-prosjektet er ikke bare uforholdsmessig dyrt, det er også nesten fullstendig uinteressant rent innholdsmessig. Her er det altfor lite eksklusivt og unikt studentstoff. Linker til nettavisenes artikler er i seg selv lite imponerende, snarere provoserende. Dette har man altså brukt titusenvis av arbeidstimer på å lage? Studentportalen er rett og slett en gedigen flopp. De som har ansvaret for bevilgningene bør finne seg noe annet å gjøre.

Sveinung Holien, SV-student

Powered by Labrador CMS