Univer­si­tas' MGP-guide: Mye rør og noe rørende

Vindmaskiner, foren dere! Det deilige Melodi Grand Prix-sirkuset er endelig på veien og i godteposen har MGP-general Stig Karlsen plukket ut sine 10 favoritter. Det kan virke som at årets tema er comeback og over høyttaleranlegget høres «Kan alle tidligere Idol-artister som kjeder seg komme til MGP-scenen for sin låt.».

Alejandro Fuentes «Tengo Otra», Terningkast = E

Jeg tror hele verdens spanske-kvote er stappfull etter Despacito-sommeren 2017, så dette var verken særlig nyskapende eller gøy.

Aleksander Walmann «Talk To The Hand», Terningkast = C

Her får det gode gamle ordtaket «talk to the hand cause’ the face aint’ listening» lov til å briljere. Dette er ganske lett å synge med på – aldri feil!

Alexander Rybak «That’s How You Write A Song», Terningkast = D

Et riktig så klappe-og-allsangvennlig refreng av typen «sing shoobie doobie dat dat (shoobie doobie dat dat) Shaba daba hey» kan fort bli en publikumsvinner. Dessverre alt for lite fele i monitor.

Charla K «Stop The Music», Terningkast = E

Bare meg eller er det rart å delta i en så stor musikk-konkurranse med en sang om å skru av musikken …? Zzzzznork, dette er for rolig, dessuten mangler det essentials som glitter og konfetti.

Ida Maria «Scandilove», Terningkast = F

HVA ER DET SOM SKJER? Har noen tvunget Ida Maria til dette? Det høres veldig umotivert og energiløst ut. «Can you make love like a Scandinavian? All night long» høres mer ut som påskriften til matchende t-skjorter laget i forbindelse med en guttetur til Granca.

Nicoline «Light Me Up», Terningkast = E

Dette skjærer i ørene og hele uttrykket er veldig repetitive, kjedelige greier. Vanskelig å se for seg at metaforen «you’re the light to my cigarette» kommer til å smelte noen MGP-hjerter.

Rebecca «Who We Are», Terningkast = A

Her snakker vi konkurranse-sangen sin. En god vokal, samt et dypt og rørende budskap som samler troppene med pronomenet «vi». Her er det både kraft, sjel og sakte knipse-takt.

Stella og Alexandra «You Got Me», Terningkast = B

Dette er ei sånn happy-go-lucky låt som passer MGP perfekt. Her er det en soleklar CHECK på første MGP-punkt: du blir glad av sangen. Dessuten fet rapping fra Stella!

Tom Hugo «I Like I Like I Like», Terningkast = C

Dette er groovy og funky og man får lyst til å danse, klappe og veive med alle regnbuens flagg. Her er det stor sjangs for felles dansing, og takt-klapping er garantert.

Vidar Villa «Moren Din», Terningkast = F

Er det greit å ommøblere litt på CC-Cowboys’ ord og synge «hun er våt, vakker og vill»? Det sorterer kanskje under plagiat, eller? Denne sangen er veldig forstyrrende å høre på, og mangler alt.

Gammel MGPjr-helt: Ga meg det jeg ville ha