Komikerduo: Du kan forvente både gapskratt og småfliring fra NRKs nye humorserie. Foto: Tarjei Krogh, Seefood, NRK
Komikerduo: Du kan forvente både gapskratt og småfliring fra NRKs nye humorserie. Foto: Tarjei Krogh, Seefood, NRK

«Hit for hit»: Gjen­kjen­nelig musikk-gjøgl

I «Hit for hit» serveres seeren betimelig harselas av stereotyper fra musikkbransjen som har høy gapskratt-faktor. De snodige hobbymusikerne senker imidlertid farten på humortoget.

Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen er skaperne bak NRKs nyeste humorserie «Hit for hit», og har skrevet både manus og innehar selv hovedrollene. I serien er det det spørsmålet «Hvordan er det egentlig å drive med musikk i dag?» som skal besvares.

Første episode starter godt med en solid parodi av hysteriet rundt popstjerne-tvillingene Markus og Martinus. Med de tilsvarende tvillingene Martin og Morten kødder serien med problematikken knyttet til å bygge en musikk-karriere på at to mennesker er blitt til i samme egg og derfor er helt like. I serien får en også se i hvordan den kreative prosessen i forkant av låter som «Kukk i ræva» foregår. Med Odd Nasty og Dobbel Derek disses hiphopernes seige beats som aldri dropper, og rapgruppen Gunz og Killz poengterer en overdrevet bruk av lufthorn og våpenlyder i raplåter. Dette er gøy, og seeren får et morsomt og harselerende innblikk i musikkbransjen.

«Hit for hit» fungerer mye bedre når det kødder med etablerte stereotyper

Mellom stereotyper fra musikkbransjens toppsjikt, suppleres serien av sketsjer av mer generelle folk som driver med ting som lager lyd. For eksempel er «Ringeren av Nordre Drammen» en artig karakter og idé, men den er ikke like stereotypisk musikkbransjen som de andre karakterene, og dermed ikke like morsom. Det samme gjelder jazzgruppen Arve Blubers Trio, Eskild som synger i kor og butikksjef Halvor Platevik. «Hit for hit» fungerer mye bedre når det kødder med etablerte stereotyper enn når det selv forsøker å skape snodige figurer.

Serien har mange gode karakterer med høy gjenkjennelsesfaktor, noe som gjør at man får seg en god latter. Likevel er det tidvis langt mellom gapskrattingen, og en tar seg selv i å lure på om episoden ikke snart er slutt.

Flere anmeldelser fra Universitas:

Hvite gutter? More like teite gutter!

Denne serien var ikke særlig bra...