Castingen er god, men serien er fryktelig, fryktelig dårlig. Foto: NRK

«Nesten voksen»: Er det dette lisens­penga mine går til?

Se for deg et program som er skikkelig, skikkelig dårlig. Akkurat sånn er «Nesten voksen».

NRK har i produksjonen av sin nye lørdagskveld-satsning samlet et bredt spekter av mer eller mindre kjente norske skuespillere. Jenny Skavlan, Nils Jørgen Kaalstad, Mattis Nyquist og Kjersti Tveterås danner seriens to familier som handlingen spinner rundt. Etter å ha sett én episode av «Nesten voksen», sitter en igjen med inntrykket av at utgiftene til den imponerende castingen gikk på bekostning av alt annet: Regi, manusarbeid, entusiasme og livsglede.

Komisk, ikke sant?

I ethvert familiedrama med det minste snev av respekt for seg selv, er det også familiekomplikasjoner: Mine, dine, våre barn. Når Kaalstad sine barn kommer på uanmeldt besøk og kjæreste Jenny Skavlan har planlagt naken-uke i den barnefrie leiligheten, oppstår det komikk av aller dårligste sort. Skavlans stesønn på 13-14 år elsker synet av den nakne stemoren og lirer av seg at «Alt er perfekt», mens han gjør «Helmaks, Egon»-gesten og gliser sleskt. Komisk, ikke sant?

Komisk er også bare mellomnavnet til Hans Olav Brenners karakter, som er en slags comic relief i seriens andre familie. Han er den komiske broren som ikke har noe sted å bo, og som opptar familiens sofa. Som vandrer rundt med en komisk lue, og som komisk nok ikke forstår at han må være litt stille når ettåringen sover. Og som komisk nok slår døra igjen på vei ut, slik at den lille våkner. Og det er faktisk lille Ebba som er den mest troverdige karakteren. Ettåringen gjør tross alt troverdige baby-ting.

NRK bør i likhet med Arbeiderpartiet nedsette en granskningskommisjon for å finne ut av hva som gikk galt, så kan kanskje serieåret 2019 få en bedre start enn 2018. For dette var syltynn suppe.