«Match» sine ti seriekamper står til gull. Foto: NRK

«Match»: Stians trofaste motgangs­sup­por­tere

Ti hverdagskamper som ikke alle ender med seier, men som til slutt blir seriegull likevel.

Stian er en ganske normal fyr i midten av tjueårene, men med et heller unormalt entourage. Den høye, keitete fyren forfølges nemlig av to entusiastiske snubber i en kommentatorboks, beredte til å dekke både store og små hverdagskamper. Ingen kan se de to kommentatorene, som henter inn gjester, knuser tall og byr på repriser av kritiske øyeblikk i Stians liv.

Serien føyer seg pent inn i rekken av serier der hovedpersonen handler irriterende lite gjennomtenkt, à la «Klovn», «Helt Perfekt» og «Neste Sommer», alle inspirerte av Larry David i «Curb Your Enthusiasm». For «vår mann» Stian gjør mange dumme ting. Selv om han ofte er både sjarmerende og gjenkjennelig, får man mest lyst til å riste i fyren og be ham om å ta seg sammen.

De ti episodene er en salig blanding av alvor og idioti

De to kommentatorene har imidlertid et svært så lidenskapelig forhold til den hengslete klodrianen. Som de stauteste håndballsupportere klapper de ham frem, jubler og heier, selv om de hverken kan sees eller høres. Intet påfunn er for dumt, og hvis det er det, kan du banne på at de roser Stian for hvor herlig løsningsorientert han er. Det er vanskelig å ikke la seg røre og underholde av deres glødende begeistring for Stians livsførsel, og «vår mann» blir med det kjapt også seerens mann.

De ti episodene er en salig blanding av alvor og idioti, men det store bildet som males føles ekte, og den større historien om Stians ferd gjennom dagliglivet fenger. Han blir dumpet, han drikker seg full, og han forelsker seg på nytt. Serien tar ikke opp de store spørsmålene, men gir noen originale perspektiver på hverdagskampene alle tross alt må kare seg gjennom.

«Match» byr på i overkant velkjente humorpoeng, men er såpass nyskapende og vellaget at Stian og resten av laget kan heve pokalen over hodet.