«Do you mind»: Forførende sassy

Hvis ikke den forlokkende tryllefløyta på «Do you mind» får deg ut på de mørke, strobelyskledde dansegulv, kan du bare ha det så godt.

Hele verden danser og sipper drinks med sugerøret langt ned i den norske elektronika-juicen, etter at artister som Bjørn Torske, Prins Thomas, Lindstrøm og Todd Terje satte Norge på EDM-kartet. Nå er det bout time at vi får noen kvinns inn i sjangeren, og dette ansvaret tar Sassy 009 på alvor.

Er det kanskje en tryllefløyte?

«Hva er Sassy 009?» tenker du kanskje. Norske Sassy 009 er en boks fresh elektronikatrio som så dagens lys tidlig i 2017. Gruppa består av Sunniva Lindgaard, Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana, og «Do you mind» er deres første EP. Den har fem spor og er produsert av Luft Recordings. Dette er noe å følge med på hvis du liker å være first with the latest.

Trioen lager elektronisk deep house som minner de overnevnte elektronika-bautaene, samtidig som de fascinerer med noe helt nytt. EPen som starter med synthesiz-O-rama i «Summin you up», glir sømløst over i dyp bass og silkemyk vokal i «Pretty Baby». Den lave, sløve, nesten hviskende stemmen formidler melankolske linjer om kjærlighet. «Baby come and feel me and dont you let me go». Hvis kremete, søt fløte hadde hatt en lyd ville det høres ut som de harmonerende vokalene til Sassy 009.

Saftige rytmer og forførende fløyte drar det hele opp og plasserer låtene der de hører hjemme: på ditt lokale dansegulv. For «Do you mind» er først og fremst en EP for folk som liker å danse. Den type dansing der du mangler sinnstilstand og bare lar beats være det eneste som fyller hode og kropp. Det er samtidig noe veldig avslappende med hvordan den gjentakende beaten i «Are you leaving» sammen med fløyten gir opplevelsen av å være fullstendig zen. Her har tverrfløyten fått en ny vår, og hele låten svever avsted. Eller er det kanskje en tryllefløyte? Her er det iallfall gode muligheter for utadæsjælopplevelser. Det hele er veldig rytmisk, og gjør det vanskelig å sitte i ro.

Etter sigende hadde Sassy 009 en skamfet releasekonsert på Jaeger denne fredagen, og de er også et av Norges bidrag til bransjefestivalen South By SouthWest neste år. Tørk støv av blinkeskoene, for dette er i ferd med å ta av.