«The Real FrP»: Latter­me­disin for venstre­siden

Noen partier appellerer mer til følelser og enkle slagord enn andre. Denne boka appellerer først og fremst til din humoristiske sans.

«The Real FrP» tok landet med storm i 2013, da som Twitterkonto. Senere ble fenomenet spredd til både Facebook og Instagram, før det nå har kommet i bokform. Resultatet er svært fornøyelig. Innholdet består av en god blanding ekte og fiktive uttalelser fra Frp-politikere. Det er ikke alltid like lett å se forskjell, eller tro på at det som presenteres er ekte. Det er for eksempel faktisk helt sant at Per Sandberg vil bedre norske veier for å oppnå «risikofri fyllekjøring».

En annen godbit er kriminalnovellen med Per Sandberg i hovedrollen.

Selv om man har fulgt nøye med de siste årene er det lite sannsynlig at man har fått meg seg alle de morsomme og, for FrP, uheldige oppslagene i media. I denne boka er de alle med, fra Sylvi Listhaugs store frykt for å få en sosialist i familien til Anders Anundsens ambisiøse beredskapsfilm, kamuflert som selvpromoteringsfilm – eller var det motsatt?

Boka er mer gjennomført enn bare innholdet fra Twitterkontoen. I tillegg til bilder med syrlige kommentarer, har forfatteren inkludert et artig grep som går igjen, nemlig et fiktivt kommentarfelt på regjeringen.no. Her kommenteres sakene av Erna, Siv og andre politikere. En annen godbit er kriminalnovellen med Per Sandberg i hovedrollen.

Selv om det er svært tydelig at forfatteren misliker FrP sterkt, er boka såpass morsom at det kan tenkes at til og med FrP-velgere vil ha glede av den. Espen Teigen, Sylvi Listhaugs politiske rådgiver, mener at «The Real FrP» kommer nærmere sannheten om partiet enn det politiske eksperter og kommentatorer gjør.

De som vil ha aller mest glede av denne boka er nok de som befinner seg godt på venstresiden, og som mener at FrP er noen latterlige og inhumane hyklere. Å lese litt i denne boka kan for dem være et lite lyspunkt i hverdagen etter det begredelige valget. Her kan de få sitt eget verdensbilde bekreftet til gagns, og det av en svært dyktig humorist.