Bergensrapperne i Hester V75 har sluppet nytt album: «Baby eg har et problem».
Bergensrapperne i Hester V75 har sluppet nytt album: «Baby eg har et problem».

Hester V75s nye album: Totalpakka er forbausende lett å glemme

«Mellom hvert diagonale benpars nedsetting, har hesten et kort øyeblikk svevende». Slik traver Hester V75.

Temmelig nøyaktig ett år har gått siden Hester V75s bejublede 115 Drømmer, og på sedvanlig vis rapcroones det om damer, sigg og pils. Som før er det viktigste likevel gutta, «tjommiene de ringer på en sommerdag». Hele pakka svøpes i silkemyk synth, ditto beats og Frode Grytten.

Best gjøres det på «I min seng», som i likhet med en god seng hverken er for hard eller myk. I kjent stil rappes det at «d handler om fitte og penger, d alt d eg trenger», vel etter at det er etablert at de dog ikke «gjør en flue fortred». Charlie Skiens sløvt messende bidrag til låta klistrer seg til hjernen, som i all sin bedagelighet fort kan bli din nye nachspielfavoritt. «Tunneler» kan i sin tur fort bli den nye låta du sovner søtt til, med Frode Gryttens dempede resitering over saksofon og koring.

Bedageligheten er dog noe av problemet med skiva, all den tid enkeltsporene i for liten grad skiller seg fra hverandre. I sin helhet er albumet deilig sorgløst og slentrende, men problemene som tittelen inviterer til glimrer med sitt fravær. Lydbildet blir litt for konturløst og monotont, og spilles albumet på repeat kan du lure på om det er seks eller seksten låter klikken har snekret sammen.

«Baby eg har et problem» har noen øyeblikk som virkelig svever. Totalpakka er dessverre forbausende lett å glemme.