Konsertanmeldelse av John Olav Nilsen og Nordsjøen: Laber stemning på Parkteateret

John Olav Nilsen klarte ikke å hypnotisere massene på fredagens konsert på Parkteatret.

Kveldens konsert på Parkteateret, den siste konserten i en rekke av tre, var utsolgt. Den intime scenen var fylt opp av forventningsfulle mennesker med et mål for øye: å kunne se John Olav Nilsen gjøre comeback med det ny-gamle bandet Nordsjøen.

Se flere bilder i karusellen øverst i anmeldelsen!

Konserten var en blanding av nytt og gammelt, fremført på sedvanlig vis med en intens Nilsen gestikulerende i takt med låtene.

Nordsjøen, den nye gjengen til John Olav, fungerer som en god erstatning til det gamle ensemblet. Fremføringen var vellykket, og bandet klang flott igjennom hele konserten. Låtene Inn i ny tid og Paris, Bergen var gode eksempler på Nordsjøen på sitt beste.

Konserten var likevel preget av en halvdaff atmosfære. I kontrast til de mest ihuga tilhengerne i fornt var de fleste bak i rekkene stille, et tegn på en manglende resonans mellom Nordsjøen og folket. De nye låtene ser ikke ut til å kunne hypnotisere massene slik vi kjenner fra den tidligere Gjengen.

Dette ble bekreftet da det var ikke før den gamle storslageren Hull i Himmelen ble spilt at publikum virkelig satt i gang allsangen. Her demonstrerte Nordsjøen at de fint klarte å gjenskape litt av den samme magien som tidligere.

Dessverre klarer ikke de nye låtene til Nordsjøen å skape den samme, gode stemningen som Gjengen.