Foto: Anne Veleur
Foto: Anne Veleur

Marthe Wang, håp og kjærlighet

Bergensk jazzsangerinne debuterer med et stemningsfullt, og tankefullt album, om enn litt vel nestekjærlig.

Marthe Wang har selv beskrevet sangene på sitt førstealbum «Ut og se noe annet» som en blanding av jazz, pop og viser – en salig blanding, kan vi gjerne kalle det. Kanskje har du allerede hørt låta «Til deg», som ble hyppig avspilt i adventstiden. En tid for forventning og ettertanke, i likhet med Wangs egen musikk.

Bergensjenta synger historier som står fint på egne ben, men som også fungerer som helhet. Stemmen får gjennom produksjonen en fremtredende plass, myk og perlende, og man blir slettes ikke overrasket over at Wang ellers også synger i Oslo Gospel Choir. Med seg på laget har hun utvilsomt også en svært dyktig gjeng. Spesielt Jonas Kilmork Vemøy er verdt å trekke frem, slik han strør sine edle trompettoner over de fredfulle låtene.

Enkelte låter er imidlertid mer fartsfylte enn andre. «Ka kan eg gjøre med det?» er et godt eksempel. Med et skjevt smil spør Wang seg hva man egentlig kan gjøre med en verden som tilsynelatende er på feil spor. Svaret hun gir er nestekjærlighet og varme. Hun tror virkelig på det beste i mennesket, hvilket jo er fantastisk, men som enkelte ganger bikker over i det nestenparodiske. «Størst av alt» er eksempelvis litt for overforklarende, og grenser mot det pinlige.

Helheten står imidlertid støtt. Wang har sammen med et dyktig orkester snekret sammen et lunt album du fint kan høre på også i februar.