Tidsmaskin: Lego SENT gjorde voksne til barn, krabbende etter den riktige legoklossen. Hva arrangementet hadde gjort med barn forblir uvisst. Lego SENT hadde 18 års-grense.
Tidsmaskin: Lego SENT gjorde voksne til barn, krabbende etter den riktige legoklossen. Hva arrangementet hadde gjort med barn forblir uvisst. Lego SENT hadde 18 års-grense.

Drømmekveld for Lego-nostalgikere

Det ble lite fyll, men mye lek når Teknisk Museum inviterte til Lego SENT.

Selv om Teknisk Museum ligger et stykke utenfor Oslo sentrum, var køen lang da Lego SENT åpnet dørene torsdag kveld. Lego SENT ble arrangert i forbindelse med den årlige Legofestivalen for lego- og spillinteresserte over atten år. Det skulle vise seg å bli legoentusiastens drømmekveld, fylt med barndomsminner og lek.

Kveldens høydepunkt var den enorme mengden lego og gjestenes byggeiver. Både bord og gulv var dekket med lego. Ølserveringen ble overraskende fort glemt, men det gjorde ikke opplevelsen noe dårligere. Her var det de små byggeklossenes tur til å skinne. Selv om det var få sitteplasser, gjorde dette kvelden kanskje enda mer nostalgisk og sosial. Krabbing på gulvet for å finne den rette gule legoklossen og ivrige medgjesters hjelp for å finne akkurat denne spesielle klossen, fikk praten til å gå lett.

For å supplere den skjærende lyden av klosser som ble satt sammen og tatt fra hverandre, var en DJ innleid. Hun prøvde febrilsk å bygge videre på legoens nostalgiske ånd ved blant annet å spille 80-tallslåter. Dette vekket imidlertid få barndomsminner hos legobyggerne, som i hovedsak så ut til å være født på nittitallet.

I labyrinten av tv-spill som Teknisk museum hadde selverklært som verdens største dataspillutstillig, kunne den ihuga spillnerden boltre seg. For de som ikke har like stor fascinasjon over trege, svart-hvitt spill, dabbet entusiasmen for de eldste spillene litt av. En stor skuffelse for Universitas’ utsendte var imidlertid at alle versjoner av Sims var uteblitt fra spillutsilingen. Kritikkverdig.

Lego SENT beviste at både lego og dataspill er sosiale aktiviteter og at man aldri blir for gammel for å leke. Arrangementet var bra gjennomført og andre enn spillnerder hadde også glede av det. Teknisk museum kan si seg meget fornøyd med spill-eventet.