Sterk singel om svakhet

En dobbeltsingel er ikke lenger så mange forunt.

Publisert Sist oppdatert

Dobbeltsingel: Too Weak/Patiently Waiting

  • Artist: Kristian Grostad
  • Plateselskap: Bragvin Fonogram

Da CDen gjorde sitt inntog, og vinylen ble et tilsynelatende overflødig medium, sluttet man med A- og B-sider. Kristian Grostad er en av dem som lengter tilbake til tiden hvor man etter ha lyttet ferdig en sang, måtte gå bort og snu platen rundt for å få en ny musikalsk rus.

A-siden, Too Weak, er en nydelig liten perle. Med et driv hvor vrengte gitarer drar deg med inn i store klanger, søte synter og kassegitarrytmer. Man ser for seg Grostad sitte på den 20-meter lange stranden i Steinkjer sentrum, hvor han en gang vokste opp. Det blåser kald vind, men solen skinner og sommeren er i anmarsj. Dette er et lydspor for sommeren, om være for svak, og trenge en å lene seg på.

Alt i alt, et godt stykke arbeid

Philip André Johannesborg, journalist i Universitas

Her snakker vi moderne indiepop av beste sort. Det er noe Thomas Dybdahl over det, dog på sitt mest kommersielle. Musikalsk er det helt på høyden. Musikken er nemlig det beste. Den veier så til de grader opp for de språklige flosklene som «my shadow is my only friend» og ordet «oh» som gjentas mer for å skape rytmisk preg enn å skape noe innhold. Slik popmusikk nesten alltid har vært.

B-siden, Patiently Waiting, er derimot en litt mer nedpå låt i en marsjerende valsetakt. Enkelt, pent, men lite å melde. Den tar seg stort opp mot slutten, og kunne gjerne ha holdt på en stund til når koret setter inn og skarptrommeleken inntreffer. De kunne spart seg for country-gitaren, en pedal steel som plutselig dukker opp, men melodien viser at Grostad har teft for de fine tonerekkene.

Alt i alt, et godt stykke arbeid. Vinyl-nostalgien skimtes i musikken med en god A-side og en litt traurig B-side, dog har sistnevnte et potensiale. Med et litt mer særpreget komp, så er Grostad et spennende tilskudd til bunken av norske artister. Absolutt verdt å spilles om igjen, og om igjen.

Powered by Labrador CMS