Arkivfoto: Ena Kreso

Feministisk krutt

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne byr på hysteriske latterkuler og kleine øyeblikk i Tusvik & Tønne – Skammer seg!

Publisert Sist oppdatert

  • Tusvik & Tønne – Skammer seg!
  • Av og med: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne
  • Scene: Latter

Feministisk krutt

Komikerduoen, som fikk publikumsprisen for årets morsomste i 2015, konverterer sin podcast og sitt tv-show til et grovt og humoristisk sceneshow. Og det funker godt.Ved å henvende seg til ungdomsgenerasjonen – «generasjon skamme seg» – skal Tusvik og Tønne vise den yngre generasjonen og folket at det ikke finnes noe å skamme seg over.

Vi blir kjent med Tusvik og Tønne på hjemmebane, i samliv med «gullkuken», «tåkefyrsten» og barna, og livets skammelige hendelser. Men det tar litt tid før de kommer ordentlig i gang etter en litt krampaktig start, hvor dialogen virker litt innøvd og nervøs. Det er først etter Tusviks innrømmelse at hun spiser busemenn av «interiørmessige årsaker», at publikum sperrer opp øynene.

Derfra skyter showet fart. På løpende bånd får publikum servert pinlige tilbakeblikk fra komikerduoens karriere, rasshøl-humor, Tønnes nakne bakende og enda mer rasshøl-humor. Når Tusvik trer på seg vaginamasker og parodierer politikere og kjente tv-fjes, rykker det ekstra i magemusklene. Men hysterisk morsomt blir det først når den 24 år gamle publikummeren og revisoren Magnus, tilfeldig blir tatt opp på scenen og må utføre oppgaver mens både tredemøllen og spørsmålene fra Tusvik og Tønne kommer i økende tempo.

Mye mas, kjefting og heseblesende rop og brøl gir lite rom for pause underveis. Det er en følelse av å akselerere på motorveien uten å nå toppfart. Spesielt er Tønnes «jihad»-rop, jokking og behov for å være sint, til tider nokså masete. Når det er sagt er det veldig befriende å se to uredde og usminkede damer gi blanke i om de er verdt «rubler» i komikermiljøet. Det er Tusvik og Tønne som setter premissene, og de treffer til tider svært godt.

Duoen utfyller hverandre på en god måte, og er harmoniske i hverandres selskap. De smiler, nikker stolt og bekreftende når den andre snakker, og kaster ball i høyt tempo. Tusvik er hakket mer behagelig og rolig enn Tønne, men sammen er de feministisk krutt.

Powered by Labrador CMS