En god konsept­lunsj

På tross av at «gourmeten» i navnet er en overdrivelse, funker konseptet som bare det.

Les også: Kutt gourmet er tilbake

På verdens vegetardag, torsdag 1. oktober, står potet- og purreløksuppe på menyen hos Kutt gourmet. Køen til kassa er ikke lang, men bordene er fulle av studenter som spiser i hyggelige omgivelser til heseblesende mp3-musikk.

Vi får ikke sett maten før vi kjøper den, siden suppen blir servert i en lukket varmebeholder. Selv om det er litt spenning og nysgjerrighet knyttet til hva som ligger under lokket, blir skepsis erstattet med jubel og forventing når lokket løftes av. I beholderen er det en raus porsjon med deilig potet- og purreløksuppe. Garnityret av hvitløkskrutonger og purre gjør det til en visuelt innbydende lunsjrett, og suppen dufter nydelig av urter og løk.

Og, ja, det er godt. Potet- og purresmaken er tydelig, og krutongene gir suppen den nødvendige «crunchen». Suppen er akkurat passe varm, og gir deg tydelige assosiasjoner til kalde høstdager. At porsjonen kanskje ikke vil mette en sulten bjørn, gjør ingenting. Kjøper du dagens lunsjrett får du forsyne deg fritt fra brødfatet, som har både grovt brød, hvitt brød og knekkebrød.

Måltidet er ingen unik gastronomisk opplevelse, men konseptet funker utmerket. Kutt gourmet er en tydelig påminnelse om at mat som snart er klar for søpla, kan forvandles til smakfulle, kreative og rimelige matretter. Hver dag endres menyen, og prisen justeres deretter. Blindern-studenter har trolig mye å glede seg til.