Ida Jenshus: Med en stemme og tilstedeværelse som rører noe i de fleste, føles en halv time som for lite tid til pop- og country-dama Ida Jenshus.

Et friskt pust i sommerheten

Jenshus er engasjert og stråler der hun flørter med bassisten og setter seg på huk på scenekanten for en mer intim kontakt med publikum.

Publisert Sist oppdatert

På hovedscenen i ettermiddagssola nærmer Steinkjer-jenta Ida Jenshus seg mikrofonen forsiktig, men selvsikkert. Med sin hese stemme og jordnære vesen overbeviser hun umiddelbart med låta «Starting Over Again», tittelsporet på plata som kom tidligere i år. Med en tekst som handler om å starte på nytt og en utførelse som treffer en nerve allerede fra første strofe, settes standarden for en også ellers følelsesladd konsert.

Med seg har Jenshus et band på tre, som allerede i første låt får vist seg fram i en aldri så liten jam. Deretter følger et knippe rolige sanger fra det nyeste albumet. Halvveis i konserten blir det litt mer fart på sakene, noe som redder konserten fra bli i kjedeligste laget. Siste halvdelen av konserten vies til et kommersielt frieri på femten minutter, ifølge artisten selv. Noe ironisk siden sangen er fra den eldste singelen hennes, og ikke en del av det nye og kanskje mer aktuelle låtmaterialet.

Jenshus er engasjert og stråler der hun flørter med bassisten og setter seg på huk på scenekanten for en mer intim kontakt med publikum. En kontakt og tilstedeværelse hun opprettholder gjennom hele konserten. Idet både musikken og stemningen løfter seg i takt med hverandre, takker hun for seg og man tror det er over. Heldigvis gir hun oss én sang til. Likevel vies den vakre konserten for lite tid, ekstranummer til tross. Litt skuffet lener man seg tilbake og skulle ønske man kunne nyte flere deilige toner fra den ydmyke brunetta.

Powered by Labrador CMS