Lykkes ikke: Beglomeg lykkes ikke helt i å få med publikum på festen som foregår på scenen, paljetter og gull til tross.

Forbeholdt øyanatt

Konserten gir absolutt mersmak, men det skal et trangere, mørkere lokale og discolys til for at opplevelsen blir komplett.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det er duket for fest i Tøyenparken når gjengen bak Beglomeg inntar Vindfruen på Øyafestivalens siste dag. Mange har gledet seg til dette friske disko-pustet, for gressplenen er tettpakket av ivrige festivaldeltakere.

Beglomeg stiller mannssterke, med perkusjonister, blåsere og en karismatisk frontfigur i badedrakt av gull. Det er lite å si på innlevelse og ferdigheter, men de kommer likevel til kort. Bandet lykkes ikke i å få med publikum på feiringen; det er nærmest umulig å skille en låt fra en annen, og det rykker ikke i dansefoten en eneste gang i løpet av den førti minutter lange konserten.

Kanskje skyldes det varmen, men det er noe med den energiske, progressive jazz-diskoen som ikke er helt forenlig med 25 grader og steikende sol. Når seks korister kommer inn nesten mot slutten, tar musikken en dyster vending. Plutselig er man med på en mystisk gravferd. Det er fint, men forvirrende.

Konserten gir absolutt mersmak, men det skal et trangere, mørkere lokale og discolys til for at opplevelsen blir komplett.

Les flere anmeldelser fra Øyafestivalen:

Susanne Sundfør: Hold kjeft, jeg hører på Sundfør, for faen

Ida Jenshus: Et friskt pust i sommerheten

Miss Tati: Etterlengtet souldiva

André Bratten: Bratten-fest uteble

Smertz: Den gode hipstersmerten

Powered by Labrador CMS