Blodig vakkert

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# A Genetic Hoax

# Av: Social Suicide

Plateselskap: Brilliance Records

Du tror kanskje screamomusikk typisk egner seg til aktiviteter som pælming av flasker eller risting av bokhylla når du bestemmer deg for å bli sinna på systemet? Joa, kanskje det. Men Social Suicides andre plate har flere lag enn som så. Siden førsteplata Broken Pilgrims, har Norges nye screamostjerner fått ny vokalist. Men få ikke angst av tanken på at Marius Jahnsen og co skal gi deg nedsatt hørsel på livstid med A Genetic Hoax.

Førstesingelen med samme tittel som plata inviterer pulsen opp i tempo og gjør deg varm i trøya. Låt nummer to «Fatal forms of infinity» tar deg med til Blink 182-land, før den baner ut i episk velkomponert støy. «The Ghost Returns» kunne fått selv en SV-velger til å ville headbange umiddelbart. «Formative Destruction» preges av cymbaler som spruter sukker i ørene, samtidig som Jahnsen får vist seg når han synger «come see the fallen race/ Show you the scars of yesterday». Låta viser den fine balansen mellom det vakre og det aggressive som gjennomgående preger albumet. «When Speaking of Plagues» er en hissig og kraftfull låt som sparker hardt, før hele rabalderet avsluttes med «Heavens Only Hope» og en grisefin gitarsolo.

Overgangene er vakkert sydd sammen med korssting og oppbygningene i låtene er en fryd for ørene. Herlig gjennomført og produsert av Tommy Akerholdt (Turboneger, Silver). Tre omganger med A Genetic Hoax er tydeligvis nok til å bli hekta. Du sitter igjen med blodsmak i munnen og vil ha mer.

Powered by Labrador CMS