Lynraskt internett!

Satt og venta i to uker

Nyere verdenshistorie med metodeHvem: Terje Tvedt Hvor:Georg Sverdrups hus, Auditorium 1 Når: Mandag 30. april Karakter: F

Noen minutter seinere skjer det noe. En jente reiser seg opp.

I dette faget skal 350 studenter rase igjennom 500 års verdenshistorie. Pensum strekker seg fra Martin Luther til Martin Luther King Jr. Andre verdenskrig skal gjennomgås på en time, og store slag nevnes i innskutte bisetninger. Selv om forelesningsrekka består av tretti forelesninger, er det ikke tid til noe hjernedødt skvalder fra manesjen.

Mandag skulle Terje Tvedt framføre Latin-Amerikas historie på nitti minutter. Tvedts forelesninger er ikke noe «teach-to-test». Han tar seg tid til å skyte inn resonnementer om norsk bistandspolitikk og om hvorfor historiefaget er så inderlig viktig for å forstå samtida.

Har de nok vann i Latin-Amerika? Dette er ett av spørsmåla Universitas hadde håpa på å få besvart under denne forelesninga. Slik skulle det ikke gå.

200 studenter har inntatt plassene. Men noe mangler.

–Kommer han ikke snart? spør en ung håpefull.

–Kan du sjekke om det står noe på Fronter om at forelesninga er utsatt?

–Det står ikke noe der. Er det 1. mai i dag?

–Nei, det er i morgen.
Nervøsiteten brer seg gradvis utover Blinderns største forelesningssal.

–Kjipt å forsove seg når man er foreleser, da, lyder det fra en empatisk historiestudent.

Klokka nærmer seg 10:25. På twitter står det å lese at et tog fra Østfold har strømstans. Kan det være forklaringa, mon tro?

Noen minutter seinere skjer det noe. En jente reiser seg opp. Midt i salen. Hun tar på seg skulderveska og åler seg forbi medstudentene sine og opp mot utgangen. De gjenværende studentene veksler usikre blikk. Så begynner flere å reise seg. Etter hvert marsjerer studentene ut i hopetall, som i en ikke-voldelig protestaksjon mot foreleserens fravær, inspirert av Gandhis frigjøringskamp og Kings borgerrettighetsbevegelse. Klokka 10:35 har de fleste gått.

Terje Tvedt hadde sikkert en god grunn for sitt fravær. Misforståelse med kursansvarlig? Punktert dekk? Forsovelse? Sånt skjer. Men det er temmelig hjelpeløst at fakultetet ikke klarer å sende en budbringer til auditoriet for å oppklare situasjonen. Dersom 200 studenter kunne spart 20 minutter, ville dette total gitt 70 ekstra timer på lesesalen. Det er to ukers lesing. Skjerpings!

haakonff@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i anmeldelser

Fargefest for folk flest

«Color Me Rad» lar deg være barn igjen i fem kilometer i strekk.

Halvgjort med tommel opp

På plata Åtte minutter fra solen fremstår Evig Din For Alltid som en kompisgjeng med løs snipp og lav terskel for å gi hverandre tommel opp. Det gir dem ingen plass i evigheten denne gang.

Fra morsmelk til minneord

Grytten kan hvis han vil, og det hadde vært spennende å se hva resultatet kunne ha blitt hvis han bare hadde villet litt mer enn i Vente på fuglen.

En liten beat av ingenting

I løpet av de to timene Beatles bruker på å rulle over kinolerretet, er det virkelig ingenting som vitner om at historien om hovedperson Kim Karlsen og vennene hans fra Vestheim skole har beveget et eneste sinn i den opprinnelige fortellingen.

Spjærede formidlingsbukser

Thomas Piketty forklart en god innføring, men omvender ingen humanfaglige sjeler til økonomidisiplenes harde tallverden, og er ingen «Piketty for dummies».

Faddersnadder i festrus

Det er ingen grunn til å takke nei når Studentersamfundet inviterer. De kan semesterstartfest.

Først meg selv, og så meg selv

Regissør Mørk-Eidem minner oss på at vi har en egoistisk løgnhals begravet i vår nyrike folkesjel. Moderne fenomener som buttplugs og terrorisme gjør det overspilte kult.

Stormannsgal hverdagslighet

At Boyhood er en film man må se, sier mest om hvor enestående prosjektet er og hvor enorm visjonen bak må ha vært.

Improvoserende dårlig

Det Andre Teatret spiller de andre teatrene minner aller mest om en middels god skolerevy. Tag-linen deres, «nesten som på ordentlig teater, bare litt morsommere,» innfris ikke.

Øyen på Tøyen

Universitas sendte et team hardbarkede festivalveteraner for å ta temperaturen på Øyas nye konsept i Tøyenparken. Lever festivalen opp til all hipsterhypen?

Flere saker fra anmeldelser »

Annonse

Kirkens SOS - Trenger du noen å snakke med?

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.