Satt og venta i to uker

Nyere verdenshistorie med metodeHvem: Terje Tvedt Hvor:Georg Sverdrups hus, Auditorium 1 Når: Mandag 30. april Karakter: F

Noen minutter seinere skjer det noe. En jente reiser seg opp.

I dette faget skal 350 studenter rase igjennom 500 års verdenshistorie. Pensum strekker seg fra Martin Luther til Martin Luther King Jr. Andre verdenskrig skal gjennomgås på en time, og store slag nevnes i innskutte bisetninger. Selv om forelesningsrekka består av tretti forelesninger, er det ikke tid til noe hjernedødt skvalder fra manesjen.

Mandag skulle Terje Tvedt framføre Latin-Amerikas historie på nitti minutter. Tvedts forelesninger er ikke noe «teach-to-test». Han tar seg tid til å skyte inn resonnementer om norsk bistandspolitikk og om hvorfor historiefaget er så inderlig viktig for å forstå samtida.

Har de nok vann i Latin-Amerika? Dette er ett av spørsmåla Universitas hadde håpa på å få besvart under denne forelesninga. Slik skulle det ikke gå.

200 studenter har inntatt plassene. Men noe mangler.

–Kommer han ikke snart? spør en ung håpefull.

–Kan du sjekke om det står noe på Fronter om at forelesninga er utsatt?

–Det står ikke noe der. Er det 1. mai i dag?

–Nei, det er i morgen.
Nervøsiteten brer seg gradvis utover Blinderns største forelesningssal.

–Kjipt å forsove seg når man er foreleser, da, lyder det fra en empatisk historiestudent.

Klokka nærmer seg 10:25. På twitter står det å lese at et tog fra Østfold har strømstans. Kan det være forklaringa, mon tro?

Noen minutter seinere skjer det noe. En jente reiser seg opp. Midt i salen. Hun tar på seg skulderveska og åler seg forbi medstudentene sine og opp mot utgangen. De gjenværende studentene veksler usikre blikk. Så begynner flere å reise seg. Etter hvert marsjerer studentene ut i hopetall, som i en ikke-voldelig protestaksjon mot foreleserens fravær, inspirert av Gandhis frigjøringskamp og Kings borgerrettighetsbevegelse. Klokka 10:35 har de fleste gått.

Terje Tvedt hadde sikkert en god grunn for sitt fravær. Misforståelse med kursansvarlig? Punktert dekk? Forsovelse? Sånt skjer. Men det er temmelig hjelpeløst at fakultetet ikke klarer å sende en budbringer til auditoriet for å oppklare situasjonen. Dersom 200 studenter kunne spart 20 minutter, ville dette total gitt 70 ekstra timer på lesesalen. Det er to ukers lesing. Skjerpings!

haakonff@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i anmeldelser

Vitenskapelig beredskap

Hva skal vi med humaniora? gir deg ikke et spesifikt svar på akkurat det, men den presenterer ideen om at humaniora er vitenskapens beredskap.

Ironifri campinghumor

Det er på mange måter en takknemlig jobb å basere en musikal på musikken til Ole Ivars. Men kanskje blir det litt for enkelt i lengden

La meg være ung

Alle klisjeer og innsigelser til tross, Natt til 17. er en solid ungdomsfilm

Hippiedrøm om kjærlighet

Det skjer alltid noe nytt i de korte og tilgjengelige låtene på The Switchs nyeste album.

Perler for svin

Jonas Alaska bød på sinnsro og melankoli, men publikum var sultne på pils og festivalstemning.

Palestinsk thriller-drama på sitt beste

Omar lærer deg ikke noe nytt om Israel-Palestina-konflikten, men filmen påminner, engasjerer og viser hvordan en reell hverdag kan se ut.

Kjærlighet på Smirnoff Ice

Maria lurer på om typen er utro, og om faren er glad i henne. I Elsk meg leter vi etter hennes og vår generasjons bekreftelse på at vi er gode nok.

OK Pop

AqPop er kanskje Norges dølleste bandnavn, men på Fight vs Ride skårer de høyt på intensitet og inderlighet.

Ibsen gjenoppstår i en kjeller på Grünerløkka:

Særegen svanesang

Man har kanskje ikke bevitnet et teatralsk mirakel når man har sett Svanhild, men Grusomhetens Teater har likevel skapt noe unikt.

Flere saker fra anmeldelser »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr