Teater

Vidåpen humor­fødsel

Glem Les Misérables, Cats eller andre musikaler du kjenner handlingen til. Teater Liksom gir deg muligheten åtte fredager fremover til å oppleve musikaler som du ikke aner hva skal handle om. For det kan bli rævva, eller det kan bli veldig morsomt, slik fredagens impromusikal ble. Det hele starter med at publikum blir bedt om å foreslå tema og sted for musikalen. Etter at to i salen roper ut «Tøyenbadet» og en «svømmehall» blir navnet på kveldens musikal «The Pool». Kort oppsummert følger vi vaskegutten Sigurd som får drømmen om å bli badevakt realisert. På veien skuffer han foreldrene som håper han skal bli daglig leder i vaskefirmaet deres, og Sigurd blir i tillegg en ufordragelig badevaktsklyse. Han erkjenner tilslutt at det er vaskegutt han er, og moralen er at man skal kjenne sin plass her i verden.

Skuespillerne er jevnt over flinke til å synge, og det er ikke vanskelig å få med seg tekstene. Camilla Frey og Marte Mørland står for de sterkeste vokalprestasjonene, der sistnevnte egentlig synger opera, og har musikalens morsomste bifigur som rabiat pensjonist med vannskrekk.

Og for de som måtte konspirere, skuespillerne vet virkelig ikke hva musikalen skal handle om, og de som roper ut «Tøyenbadet» er ikke medsammensvorne. Derfor er det imponerende at de skaper en passe troverdig og underholdende historie med fravær av scener som kollapser. Kjetil Schjander-Larsen gjør også en glimrende jobb som impropianist. Stikk dit neste gang, du får ikke mer moro for 90 kroner med klærne på.