Forstå det den som kan

We Get Along Like a House on FireAv: Like Rats From A Sinking Ship

Plateselskap: The Perfect Hoax

Noen ganger er musikk ment for å treffe et bredt publikum – andre ganger er det stikk motsatt. Like Rats From A Sinking Ship, og deres album We Get Along Like a House on Fire, havner i sistnevnte kategori. Dette er utvilsomt musikk for spesielt interesserte.

Musikken er stereotypisk hardcore akkompagnert av skriking. Det er i hvert fall førsteinntrykket man får ved å legge skiva i spilleren. Åpningssporet er hardt og brutalt, og screamo-vokalen spyr ut tekster hvor ikke bare uttalen, men også innholdet, er temmelig uforståelig. «Friday night is just a sperm bank in disguise/non-profit gigolos and Trojan whores/storks poppin’ Valium to kill the remorse». Og beklager, men jeg forstår ingenting av dette.

En gledelig overraskelse er det derfor at musikken bak den ensformige vokalen etter hvert viser seg å være variert. Det som starter som utelukkende hardcore, skifter snart til mer seige sanger, og etter en stund dukker det til og med opp en synth. Enkelte spor, som låta «One Bird in the Hand is Worth Nothing», er til tider gode lytteropplevelser. Albumet er da også produsert av Alex Newport, som tidligere har jobbet med band som The Mars Volta. Imidlertid blir ikke det instrumentale spennende nok til å redde denne plata for en som ikke setter pris på konstante mannlige høyfrekvensskrik. Hvis du derimot er en av dem som foretrekker skriking istedenfor sang, uforståelighet fremfor kvalitet i tekster, og variert hardcore, er dette albumet for deg.

Yngve Anersen

Selv om du ikke forstår det Hallvard, betyr det jo ikke at det er dårlig. Jeg forstår ikke Fransk. Jeg syntes ikke det er terningkast 1 språk fordeom. Men dette er jo klassisk studentavis artikkel også da. Det blir bedre med årene :)

Rabe Johnson

Er ikke veldig vanskelig metaforbruk. Hint er byen fredag/lørdagskveld, men hensikten var vel at du var ironisk, og overdrev dette for å styrke motvilje.

Angående høyfrekvente skrik kommentaren så vet jeg virkelig ikke hva du forventa deg da du satte på en plate fra et band som heter "Like Rats From Sinking Ship". Bandnavnet skriker ikke akkurat Celine Dion.

Relativisme kommer man langt med, også når man skal høre på musikk. Hilsen en som liker å høre på alt mellom himmel og jord.

Bjørn

Lev litt, Hallvard. Se verden! Tror du har godt av det... Og mens du er der ute og suger til deg nye sanseinntrykk, så kan du overlate anmeldelser til noen andre, for dette er klart ikke ditt felt. Send kort!

Helsing Bjørn

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i anmeldelser

Først meg selv, og så meg selv

Regissør Mørk-Eidem minner oss på at vi har en egoistisk løgnhals begravet i vår nyrike folkesjel. Moderne fenomener som buttplugs og terrorisme gjør det overspilte kult.

Øyen på Tøyen

Universitas sendte et team hardbarkede festivalveteraner for å ta temperaturen på Øyas nye konsept i Tøyenparken. Lever festivalen opp til all hipsterhypen?

Lord Chief Wow!

En av Oslos mest spennende kunstopplevelser, Twins Family Reunion, ligger godt gjemt i et boligområde over Carl Berners plass.

Ujevn, unorsk norsk-rap

På sitt beste er plata Kjør pent suggerende, fengende og bringer tilbake det beste fra 90-tallet., men høydepunktene er for sjeldne.

Nødvendige nyanser

Konflikten er dyp, tankevekkende og inspirerende.

Takk, men nei takk

Innpakningen på Mizhmazh står i stil med musikken; det er en smule provoserende og lite tilgjengelig og innbydende.

For lett å riste av seg

Shake The Curse er kommersielt og P3-vennlig, men likevel blir det litt ensformig og platt.

Flere saker fra anmeldelser »

Annonse

Kirkens SOS - Trenger du noen å snakke med?

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.

Spørjingar: 22