Forstå det den som kan

We Get Along Like a House on FireAv: Like Rats From A Sinking Ship

Plateselskap: The Perfect Hoax

Noen ganger er musikk ment for å treffe et bredt publikum – andre ganger er det stikk motsatt. Like Rats From A Sinking Ship, og deres album We Get Along Like a House on Fire, havner i sistnevnte kategori. Dette er utvilsomt musikk for spesielt interesserte.

Musikken er stereotypisk hardcore akkompagnert av skriking. Det er i hvert fall førsteinntrykket man får ved å legge skiva i spilleren. Åpningssporet er hardt og brutalt, og screamo-vokalen spyr ut tekster hvor ikke bare uttalen, men også innholdet, er temmelig uforståelig. «Friday night is just a sperm bank in disguise/non-profit gigolos and Trojan whores/storks poppin’ Valium to kill the remorse». Og beklager, men jeg forstår ingenting av dette.

En gledelig overraskelse er det derfor at musikken bak den ensformige vokalen etter hvert viser seg å være variert. Det som starter som utelukkende hardcore, skifter snart til mer seige sanger, og etter en stund dukker det til og med opp en synth. Enkelte spor, som låta «One Bird in the Hand is Worth Nothing», er til tider gode lytteropplevelser. Albumet er da også produsert av Alex Newport, som tidligere har jobbet med band som The Mars Volta. Imidlertid blir ikke det instrumentale spennende nok til å redde denne plata for en som ikke setter pris på konstante mannlige høyfrekvensskrik. Hvis du derimot er en av dem som foretrekker skriking istedenfor sang, uforståelighet fremfor kvalitet i tekster, og variert hardcore, er dette albumet for deg.

Yngve Anersen

Selv om du ikke forstår det Hallvard, betyr det jo ikke at det er dårlig. Jeg forstår ikke Fransk. Jeg syntes ikke det er terningkast 1 språk fordeom. Men dette er jo klassisk studentavis artikkel også da. Det blir bedre med årene :)

Rabe Johnson

Er ikke veldig vanskelig metaforbruk. Hint er byen fredag/lørdagskveld, men hensikten var vel at du var ironisk, og overdrev dette for å styrke motvilje.

Angående høyfrekvente skrik kommentaren så vet jeg virkelig ikke hva du forventa deg da du satte på en plate fra et band som heter "Like Rats From Sinking Ship". Bandnavnet skriker ikke akkurat Celine Dion.

Relativisme kommer man langt med, også når man skal høre på musikk. Hilsen en som liker å høre på alt mellom himmel og jord.

Bjørn

Lev litt, Hallvard. Se verden! Tror du har godt av det... Og mens du er der ute og suger til deg nye sanseinntrykk, så kan du overlate anmeldelser til noen andre, for dette er klart ikke ditt felt. Send kort!

Helsing Bjørn

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i anmeldelser

Best på teater

Liv Ullmann har i praksis filmet et teaterstykke, ikke regissert en film, mener vår anmelder om Frøken Julie.

Kunstens zeitgeist

Mange av kunstnerne på årets Høstutstilling lykkes med deres felles mål: å fremprovosere uante følelser hos tilskueren og å gjenspeile trekk ved vårt samtidige samfunn.

Studenten blir læremester

robins guide til obligasjonsretten egner seg best som introduksjonslitteratur eller til repetisjon før eksamen, men til det formålet er den derimot veldig god.

Humortraverne tryner

Jakten på Belsusconi er et klønete og halvhjertet forsøk på å lage glad-voldelig moro innenfor rammen av en småskitten kuskebransje, mener vår anmelder.

Nordmann, legg skiene vekk!

Gammelt betyr ikke kjedelig. Knut Ødegård har skrevet en bred og tilgjengelig bok om antikken i Europa.

Dikt som står seg

Thea Trøen Bjertnes har noe på hjertet, og derfor gjør diktsamlingen Vi står her genuint inntrykk.

Nesten utenomjordisk

På sin siste plate skaper Moon Relay noe rart og annerledes, som likevel er lett å like.

Et langt gjesp

Forestillingen HEX UBU var for så vidt absurd, men først og fremst dørgende kjedelig og intetsigende.

Tida er inne

Østkantgutten Yngve Kveine har endt opp som kommunikasjonsdirektør på BI, men viser at han kunne vært forfatter på heltid med «Jokke»-boka Lyden av asfalt.

Halvveis til helvete

Woyzeck er best før du har sett den. Den hyllede oppsetningen er overtydelig og forutsigbar.

Flere saker fra anmeldelser »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.