Smugskating

Skating handler om klær, stil og sponsorer. Er du god, blir du sponsa, er du sponsa, får du pult. Heldigvis finnes noen som bare driver dank.

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Dank

# Av: Eirik B. Traavik, Aksel Overskott, Jørn Aagaard

Utgiver: Dank Magazine

Det første du kommer til å legge merke til med Dank er hvor designorientert og artsy magasinet er. Det kan se ut som om det er skaternes svar på hipstermagasinet SMUG. På en god måte. Det er pent å se på, men ikke utilgjengelig. Forsiden med Henrik Lunds «wall ride» fra et gammelt lager på Grønland er ikke spesielt spektakulær, men den er likevel veldig tiltalende. I en fargesprakende bladjungel skiller en grå, enkel og minimalistisk forside seg ut, og man blir nysgjerrig på hva den skjuler.

I førsteutgaven er det blant annet gjort plass til et portrett av proffskater og kunstmaler Nick Jensen, et intervju med det amerikanske støyrockbandet No Age, et portrett av skatetalentet Eirik Ballo, og «Do It Yourself»-gudfaren Pontus Alv som bygger sine egne skatespots i Malmø. Dank byr også på et gjensyn med den norske gangsterrapperen Oral Bee.

Et høydepunkt i førsteutgaven er saken om trendhistorikk. Skater Anders Frøystad svarer på hva som egentlig var greia med å skate i velurdress, og om rutete flanellskjorter bare er en forbigående trend.

Kanskje kunne et par av sakene vært kuttet litt ned – spesielt portrettet av Pontus Alv føles langt. Men det kan være redaksjonen har hatt i bakhodet at de bare har to utgivelser i året, og derfor skrevet saker som tar litt tid å lese.

Bildene er en sentral del av magasinet, og nivået er jevnt over høyt. Spesielt Garbrel Engelkes bilder i Album, Del 1, fanger opp den uberørte gleden ved å være ute og leke på fire hjul.

Noe som er virkelig befriende med Dank er hvor lite plass det er viet til reklame. Det hører til sjeldenhetene i actionsportmagasiner. Dank er drevet av studenter, og det virker som de er langt mer interessert i å lage et kvalitetsmagasin enn å håve inn penger på annonser. Det bør de fortsette med. Til tross for at magasinet er skapt med dugnad og vilje, fremstår det svært proft. Det gjelder både bilder, tekst og layout.

Det er ingen tvil om at Dank er et gjennomarbeidet magasin hvor den estetiske utformingen tillegges like stor viktighet som de skrevne ordene. Dette er en velfungerende oppskrift som gjør at man gjerne kan lese det flere ganger. Sett deg i vårsola og kos deg med et skatemagasin der nettopp skating, og ikke Pepsi, Nike og SWAG, står i fokus.

Powered by Labrador CMS