Gammel, ung magi

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Early Bird Stringband

# Early Bird Stringband

# Voices of Wonder Records

Unge band nå til dags, hva? Sutrende, selvmedlidende dronter som industrielt kaster opp den samme intetsigende datagromsen, alle som en. Eller er det bare meg?

Vel, om det forløpende finnes noen sannhet, møt det definitive unntaket: Early Bird Stringband er ute med sitt første album, og det er rett og slett faens fantastisk! Ved å trekke inspirasjon fra folk og bluegrass har sekstetten produsert den mest positive og minneverdige albumet jeg har hørt på mange år. Nå er det sikkert mange som tenker: Pøh, den demente bestefaren min hjemme i sumpen hører på bluegrass, og ja – det er ingen hemmelighet at sjangeren har en spesiell plass i hjertet til mange nostalgikere. Men det betyr ikke at du ikke kan oppdage noe virkelig dansbart og spennende, og det i en ung, konsertaktiv gruppe. Dessuten har nesten samtlige av bandet bakgrunn fra Musikkhøgskolen, som gir dem en utpreget stemme i en sjanger som ofte assosieres med skranglete, selvlærte grupper. Timingen kunne heller ikke vært bedre.

Vil du ha et album du kan ta med deg i en park sammen med en kasse pils (ikke alene, kanskje), som tåler både volum og gjenspilling: Presto. EBS er med andre ord et band du kan få et veldig sterkt forhold til. Hvis dere leser dette, gutter: Jeg har fortsatt blokkfløyten fra korpset, og en kasse øl.

Powered by Labrador CMS