Seksten år med røverstreker

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Gatas Parlament

# Røverhistorier og raptekster

# Cappelen Damm

Det skal ikke herske noen tvil om at disse gutta har masse på hjertet. Dette har tidligere gitt seg uttrykk i tekster der versene virker litt for trange for budskapet de inneholder. Nå slipper de altså en 300-siders selvbiografi om sine seksten år som Gatas Parlament.

Tittelen sier det meste om innholdet. Halve boka utgjør en komplett samling av bandets tekster. Om disse kan det sies at de nok gjør seg best som supplement til skivene, da det er vanskelig å få særlig mye ut av å lese raptekster. Resten av boka er små anekdoter om gruppas opprinnelse, klammerier med loven og annet som er betegnende for rappernes karriere.

De mest interessante røverhistoriene handler om hvordan lovens lange arm har forsøkt å tvinge bandet til stillhet. Deriblant historien om nettkampanjen killhim.nu, der rapperne utlovet dusør til den som kunne ta livet av George W. Bush, med det resultat at de fikk Secret Service så vel som PST på nakken. Dette er viktige innspill i ytringsfrihetsdebatten, og fortjener oppmerksomhet også utenfor fanbasen.

Andre historier er nok mest interessante for dem som er opptatt av norsk hip hops relativt korte og ubeskrevne historie. Nostalgikere som lengter tilbake til tiden før norske rappere kom fra Oslo Vest, bør således kjenne sin besøkelsestid.

Powered by Labrador CMS