Godt for diskusjonen

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Fortid

# Økonomisk historie - konjunktur og krise

# Historiestudentenes tidsskift

Historiestudentene er på sin sjette årgang med tidsskriftet Fortid. Årets første nummer kommer i kjølvannet av finanskrisen, og bidrar med gode artikler som er fruktbare i ei tid der folk spør seg hvordan man kom ut i dette økonomiske uføret.

Fortid inneholder tekster som skildrer de lange linjene i historien, fra antikkens økonomi til oppkjøringa av bankkrisa i Norge på 90-tallet. En del av artiklene fungerer godt som innføring i ulike historiske debatter og idéhistorie, noe som gjør tidsskriftet tilgjengelig for andre enn kun hardbarkede historiestudenter. På den andre siden er det lite banebrytende stoff som blir presentert. En interessant diskusjon som blir tatt opp, er historiefagets posisjon og forhold til andre fagfelt. Professor Einar Lies artikkel Forholdet mellom økonomisk historie og økonomifaget er spennende i denne sammenheng, og masterstudent Linn Herning problematiserer hva som skjer når historiefagets metodologiske fundament svekkes til fordel for samfunnsvitenskapelig metode.

Studenter og andre interesserte anbefales å ta en titt i siste nummer av Fortid, for å kunne briljere med basiskunnskaper om den norske bankkrisen, Schumpeter og Keynes på neste nachspiel der økonomiske nedgangstider fører til høylytt diskusjon.

Powered by Labrador CMS