Neste band ut

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# The New Wine

# Konsert på Betong

# Lørdag 14. Mars

The New Wine er det nyeste fra Bergen, med Mikael Telle som manager og spillejobb på verdens største musikkfestival, South By South West.

De entrer Betong med bassganger som går overalt, fram og tilbake og opp igjen, dedikert til å gjøre syntheziser-junkier av oss alle. Det er tett, drivende, lekent, med innslag av gammelt og nytt om hverandre: 70-tallsorgel, 80-tallssynth, discogitar og nintendobeats skaper et lydbilde som er smittende dansbart og energisk. De har en publikumskontakt og scenenærvær som gjør at jeg forelsker meg i alle bandets medlemmer og i han ved siden av.

Det høres ut som en blanding av fransk elektronika, med klare referanser til Daft Punk og Phoenix, med den vrien som Bergensband ofte har, de er nesten irriterende bergenske – altså unge, lovende, veloppdragne, instrument-teknisk gode studenter med hang til å sample, sjarm, electronica-referanser og en lekenhet som sjelden finnes i Rocke-Oslo.

Det sneier innom synthetisk italodisco via new wave til pulserende rock, de har en energi fra scenen og en evne til å få publikum med seg med lettbeinte poptekster om hjerte-smerte. Musikk som får hofter til å bevege seg.

Bandet skal ut på turné med The Whitest Boy Alive i April. Er de det neste store? Konserten forrige uke sier at ting går deres vei.

Powered by Labrador CMS