Fra Venstre: Marius Franz Linus Hillestad (A-lista), Ezgi Kutal (Venstrealliansen), Kari Anne Andersen (Realistlista), Christen Andreas Wroldsen (Grønn liste), Katja Busuttil (Liberal liste) og Marianna Khodabandehlou (Internationalista). Arkivfoto: Matilde Clemetsen.

Kaller alle late studenter til stemmeurnene!

Det kan sies så vakkert, slik Frank Aarebrot sa det: Det å ikke stemme, er å gi en halv stemme til de du liker minst. Vi drister oss derimot på å si det som det er: Stemmer du ikke i studentvalget er det flaut for deg.

Det kan sies så vakkert, slik Frank Aarebrot sa det: Det å ikke stemme, er å gi en halv stemme til de du liker minst. Vi drister oss derimot på å si det som det er: Stemmer du ikke i studentvalget er det flaut for deg.

Nei, en halv stemme til den du liker minst betyr ikke at de pensjonerte NU-erne i Grønn Liste jevner studentboligen din med jorden for å dyrke den. Ei heller at Fremskrittslisten får gjennomslag for innendørs bruk av Segway på fakultetet ditt, eller at Gjestelista bytter ut ølsalg med Solrik. En halv stemme til dem du liker minst er en halv stemme til rektoratet og administrasjonen, og det må vi få slutt på.

– Mer om studentvalget: Nå starter studentparlamentsvalget ved Universitetet i Oslo

En halv stemme til dem du liker minst er en halv stemme til rektoratet og administrasjonen, og det må vi få slutt på.

Når valgdeltakelsen år etter år ligger og vaker godt under tjue prosent, så frarøver vi våre representanter muligheten til å slå hardt i bordet og si: «Faen heller, vi har en samlet studentmasse i ryggen på dette!» De tvinges til å sitte som en gjeng slukøra konfirmanter på obligatorisk gudstjeneste i kirka, og leke hviskeleken med saker som er jevngamle med universitetsbygningene. «Du hadde hvem i ryggen sa du?» Glem det.

Universitas heier på alle overtente studentpolitikere i fargesprakende t-skjorter, og det burde du og. Ikke klag over hvor vanskelig det er å finne ut hva du skal stemme, og ikke lat som det tar lengre tid å stemme enn du nettopp brukte på å stalke ungdomsskolecrushet ditt på Instagram. Det er revnende likegyldig hvem du gir din stemme til, så bare stem for svingende! Eller vit at stemmen din går til de allerede altfor mektige halvgudene i universitetets toppetasje.

– Mer om studentvalget: De vil kaste ut Akademika, og ha bar på Fredrikkeplassen

Powered by Labrador CMS