Statsråd Iselin Nybø. Arkivfoto

Årets søkertall til høyere utdanning har kommet:

Ministeren jubler over søkertallene

– Dette er utrolig gode nyheter, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Publisert Sist oppdatert

For fire dager siden gikk fristen ut for å søke om studieplass til høsten. Nå har søkertallene fra Samordna opptak kommet. De viser at nesten én av ti søkere vil bli lærere.

– Vi trenger flere dyktige lærere som vil gjøre en av samfunnets viktigste oppgaver, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) som jubler over tallene i en pressemelding.

Oversikt: Dette er de mest populære studiene

Flere søkere

Totalt har 142 000 personer søkt seg til høyere utdanning – en økning på 4,7 prosent fra i fjor. Det er 1753 flere søkere til lærerutdanningene enn i fjor. Lektorutdanningen har økt med 14 prosent, grunnskolelærerutdanningen med 15 prosent, og barnehagelærerutdanningen med 18 prosent.

– De historisk gode tallene viser at regjeringens politikk for å gjøre læreryrket og lærerutdanningen mer attraktiv virker. Det at stadig flere velger lærerutdanning gir dessuten et sterkt signal om at læreryrket oppleves som meningsfylt. Det er et av samfunnets viktigste yrker, sier Nybø.

Pedagogstudentene er også begeistret over søkertallene til lærerutdanningen, men retter samtidig pekefingeren mot regjeringen.

– I snitt faller rundt tre av ti grunnskolelærerstudenter fra i løpet av studiet, hver tiende av de som faktisk fullfører begynner ikke å arbeide i skolen, mens hver tiende av de som begynner å jobbe i skolen slutter i løpet av det første året. Her har vi en lang vei å gå, sier leder Hedda Eia Vestad.

Saken oppdateres!

Powered by Labrador CMS