Foto: Privat

UiO må gi slipp på SiO-monopolet

Skal studentene måtte reise fra Blindern til BI for å få billig og god mat? spør Andreas Oftedal.

Publisert Sist oppdatert

Den privateide utdanningsinstitusjonen BI har hatt stort hell med mattilbudet sitt. De har som mål å ha «et bredt tilbud av mat og drikke for sine studenter. Målet er å tilby variert mat laget av friske råvarer til fornuftige priser».

Kommentar: Knus SiO-monopolet

SiO skriver derimot at de ønsker å tilby «god og rimelig mat for studenter». SiO oppsummerer det godt selv. De legger hovedfokus på rimelig, men glemmer at det også skal være et visst nivå på det som serveres. Flere av rettene gir meg assosiasjoner til måltidene du fikk servert på fotballturnering på 90-tallet. Nostalgien veier ikke opp for min del. Dette er i stor kontrast til maten som serveres på BI. På BI har man valgmuligheter. Sunn mat. God mat. Prisene er helt på linje med en middag på SiO. Er ikke vi som studerer på UiO berettiget det samme gode tilbudet?

Monopol er en markedsform hvor det kun er én tilbyder som har all markedsmakt. UiO aksepterer at SiO dikterer mattilbudet på campus, mens studentene er de som er skadelidende. Dette er noe å undre seg over. Hvorfor får ikke studentene muligheten til å nyte godene av sunn konkurranse? SiO har forsøkt en diversifisering av mattilbudet, men de får det dessverre ikke helt til. Ved å gi flere tilbydere tilgang til å tilby studentene et mattilbud, vil det gi oss et bredere og bedre utvalg å velge mellom. Dette mener vi Oslos største utdanningsinstitusjon burde velge å åpne opp for.

Studenter er en prisbevisst gruppe med begrensede midler. Pris er derfor svært avgjørende for de valgene en tar. At kommersielle aktører skal presse hverandre til å tilby høyest mulig kvalitet til en forsvarlig pris burde være en selvfølge. DKSF mener det er på høy tid å la flere enn SiO få lov til å tilby mat og drikke på campus, slik at studentene får en bedre studiehverdag.

Flere leserbrev:

Venstrealliansen: Liberales våte drøm er å få Starbucks og Burger King på campus

Gjestelista: Foodtrucks på Frederikkeplassen

Masterstudent: Meir laissez-faire på Blindern

Powered by Labrador CMS