Deilig kort bok: I denne boken forsøker Duras å gå inn i kjernen på hvorfor hun skriver. Om hun noen gang treffer kjernen er ikke det viktige, det er måten forsøket gjøres på, skriver Philip André Johannesborg.

Når hver side teller

Fem bøker du kan lese i eksamenstiden uten å få dårlig samvittighet.

Publisert Sist oppdatert

Å trekke frem en god Knausgård-bok kan kanskje friste, likevel kan du høre ropet fra din indre stemme: «Dette har du ikke tid til». Derfor har Universitas samlet sammen et knippe korte, men akk så gode, bøker som kan leses uten at du pådrar deg dårlig samvittighet. Du risikerer ikke å støve ned pensumbøkene, for disse skjønnhetene kan du lese ut på en kveld.

Bok: Perlebryggeriet

Forfatter: Jenny Hval

  • Sider: 122

Handling: Sopp, forråtnelse og urin. Denne boken har noe for en hver avsmak. Historien dreier seg rundt Johanna som reiser til Australia for å studere. Hun lytter inn i et nedlagt bryggeri, og får et merkelig bekjentskap. Kvinnelig seksualitet og forråtnelse er et stadig tilbakevennende tema.

Bok: Alle utlendinger har lukka gardiner

Forfatter: Maria Navarro Skaranger

  • Sider: 112

Handling: Moderne kebabnorsk. En kort oppvekstroman om å vokse opp i Groruddalen. Rett og slett en morsom, sosialkulturell erfaring du ikke burde være foruten om du bor i Oslo.

Bok: Professor Andersens natt

Forfatter: Dag Solstad

  • Sider: 140

Handling: Dødfødt krimroman. Hele historien utspiller seg etter at gjenboeren, Professor Andersen, har sett et mord bli begått i vinduet på huset ovenfor veien. Problemet til hovedpersonen er likevel å melde ifra til politiet om hva han har sett.

Bok: Den gamle mannen og havet

Forfatter: Ernest Hemingway

  • Sider: 98

Handling: En klassiker! En gammel isker setter ut på havet for å få sitt livs fangst. Etter 84 dager uten hell skal han nå sette alle kluter til, om det så går på livet løs. En dyptgripende bok på dypt hav.

Bok: Å skrive

Forfatter: Marguerite Duras

  • Sider: 47

Handling: Å skrive, eller ikke skrive. I denne boken forsøker Duras å gå inn i kjernen på hvorfor hun skriver. Om hun noen gang treffer kjernen er ikke det viktige, det er måten forsøket gjøres på. Boken setter tankene i spinn, og gir deg kanskje lyst til å rive i stykker bacheloroppgaven din. En akademisk motvekt.

Powered by Labrador CMS