Eksplosiv vekst for Athletica

SiO Athletica har kommet helskinnet gjennom underskudd og klagestorm. Nå peker alle piler oppover.

Publisert Sist oppdatert
klatrevegg
klatrevegg

SiO Athleticas tall for 2014, 2015 og 2016:

  • 31. januar 2014: 17 001
  • 31. september 2014: 18 482
  • 31. januar 2015: 20 891
  • 31. september 2015: 21 873
  • 31. januar 2016: 23 336
  • Kilde: Fredrik Refsnes, Studentsamskipnaden i Oslo

SiO trening har aldri hatt så mange medlemmer som nå. Ved utgangen av januar bikket medlemstallet 23 000 betalende medlemmer. Det er en oppgang på over 6000 studenter på bare to år.

Vegard Søberg Kristiansen (21) studerer fysioterapi på andre året på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Det er tirsdag ettermiddag og han trener på treningssenteret Athletica Centrum. Han er veldig fornøyd med treningstilbudet Athletica tilbyr.

– Det er bra at jeg kan trene på så mange forskjellige sentre rundt om i byen, og at det er mulig å ta del i så mange ulike treningsformer, sier Kristiansen.

Han har vært medlem av Athletica siden sommeren 2014.

Skal flytte

SiO har i dag fem treningssentre. Athletica Vulkan ble det femte, våren 2014, da SiO kjøpte det fra SATS. Direktør Fredrik Refsnes for SiO Athletica sier at senteret har vært en suksess siden åpningen.

På tross av at mandatet til samskipnaden er å legge til rette for studenttrivsel, er det ikke utelukkende studenter som tegner treningsmedlemskap hos dem. Fire av fem er studenter, mens den siste femtedelen enten er ansatte eller medlemmer uten tilknytning til noe studiested.

– Den største utviklingsplanen vår for 2016 er flyttingen av Athletica Centrum. Mot slutten av året flytter vi til bedre og større lokaler med en beliggenhet nærmere både HiOA og jusfakultetet, sier Refsnes.

Klar over kritikken

Årlig omsetter SiO for en drøy milliard norske kroner. På SiOs nettsider oppgis det at samskipnaden jobber for å tjene mer enn 65 000 studenter ved 24 utdanningsinstitusjoner.

Refsnes forteller at spesielt tilbudet om personlige trenere har hatt en voldsom økning det siste året.

– «PT»-tilbudet vårt omsatte for omtrent 2,8 millioner i 2015. Det er en solid vekst sammenlignet med 2,2 millioner fra året før, sier Refsnes.

SiO Athletica har vært i hardt vær tidligere. Blant annet har medlemmer klaget på utydelige medlemsvilkår. En rekke kunder har betalt dyrt for medlemskap de ikke visste de hadde. Refsnes forteller at SiO Athletica er fullt klar over kritikken, og at det er derfor de gikk fra semestermedlemskap til månedlige.

– Den nåværende medlemsmodellen er basert på medlemskap per måned, med eller uten binding. Det gir mer valgfrihet, sier Refsnes.

I 2011 tapte SiOs treningssatsning nærmere fire millioner kroner. Refsnes forteller at Athletica ikke lenger går i underskudd, men understreker at tallene for 2015 ennå ikke er klare.

I tillegg til medlemsveksten, bidrar PT-salget, utleie av lokaler og økt salg av varer og kurs til at vi nå har en god økonomi

Direktør Fredrik Refsnes for SiO Athletica

– I tillegg til medlemsveksten, bidrar PT-salget, utleie av lokaler og økt salg av varer og kurs til at vi nå har en god økonomi, sier han.

– Trangt om plassen

Tilbake på Athletica Centrum har Kristiansen tatt en pause fra vektløftingen. Denne tirsdagen ble det løftet 82,5 kilo.

– Jeg er litt usikker på hva jeg savner hos SiO Athletica. Det kan være litt trangt om plassen tidlig på dagen, men det gjelder de fleste treningssentre. Jeg synes jeg får mye for pengene når jeg trener her, sier Kristiansen.

Jernmann: Vegard (21) løfter tungt på SiOs treningssenter i Akersgata. Han er tilfreds kunde hos studentsamskipnaden.
Powered by Labrador CMS