No. 4 er No. 1

Den nye platen fra No. 4 er uten tvil verdt ventetiden.

Publisert Sist oppdatert

Det er vakkert å høre sanger om landet vårt som er både «lite og stort» og om å «kanskje burde ha reist jorda rundt», men heller ønske å se «fra høye fjell til små kommuner, dype skoger og blå laguner, vide vidder og bratte juv, stavkirker og gravplasser og tun

Maria Terese Kittilsen, journalist i Universitas

Henda i været

  • Av: No. 4
  • Plateselskap: Arch Records

Endelig slipper No. 4 sitt fullstendig finslipte debutalbum «Henda i været». Det er uten tvil verdt ventetiden. Og for dem som ikke visste at de ventet, er den kommet som et etterlengtet lys i vintermørket. Jentene i No.4 har holdt sammen i 14 år og spilt i band sammen i 8 av dem. Gruppen har hatt en rekke navn, og er nå etablert som No. 4. De har uten tvil kommet for å bli.

Plata byr på følelser og erfaringer rundt søken etter identitet og tilhørighet, framstilt i et magisk lydunivers der deilige, syntha poplåter møter myke, sarte ballader. Uredigert sannhet og ærlighet preger tekstene. Nære og personlige deles i låter som «hold av meg» og «en annen deg». «Så la lyset være på, ikke sov» lyder refrenget i låta «Ikke sov», og det er umulig å ikke kjenne seg igjen. Det unike og personlige blandes med det mer kollektive og åpenbare i hver låt, gjennom hele plata.

Det er deilig med norske tekster, og enda deiligere er det at det er noe norskt og nært over helheten. Det er vakkert å høre sanger om landet vårt som er både «lite og stort» og om å «kanskje burde ha reist jorda rundt», men heller ønske å se «fra høye fjell til små kommuner, dype skoger og blå laguner, vide vidder og bratte juv, stavkirker og gravplasser og tun». Samtidig skiller No. 4 seg fra mange av tidens musikalske trender og er et friskt pust for musikk-Norge. De synger på norsk, de er brutalt ærlige og de holder på sin helt egen unike stil.

Når de avslutter plata med «ikke sov», et gjenhør fra tiden da de kalte seg «Samkjørt» er det en fryd for gamle fans, og en deilig avslutning på en gullrekke av godbiter. Ingenting er tilfeldig og helheten gjør dette til et album man vil høre fra A til Å, gang på gang. Smak og behag kan gjøre at enkelte går glipp av No. 4s magiske lydunivers, men ingen kan påstå at ikke dette oser av kvalitet. Lydbildet er magisk, harmoniene klokkeklare og tekstene sjarmerende og ærlige. Dette er full pakke fra No. 4.

Powered by Labrador CMS