UiOs rektor Ole Petter Ottersen tjener mer enn alle sine rektorkolleger. Arkivfoto: Hans Dalane-Hval

Ottersen tjener mer enn statsministeren

Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo er landets best betalte rektor.

Publisert Sist oppdatert

Rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Ole Petter Ottersen, er den best lønnede rektoren blant studieinstitusjonene i Norge. Det skriver nettavisen Khrono. Ottersen tjener 1,6 millioner kroner i året.

Hakk i hel finner vi rektor ved NTNU i Trondheim, Gunnar Bovim med en årslønn på 1,55 millioner kroner. Curt Rice, rektor på HiOA siden 1. august i år, er nummer tre på lønningspallen med 1,4 millioner kroner.

Rice fikset lønnshopp

HiOAs rektorlønn har gjort et lite hopp etter ansettelsen av Curt Rice. Tidligere rektor, Kari Toverud Jensen hadde til sammenligning en lønn på 1 100 700 millioner kroner, omlag 200 000 kroner mindre enn Rice får i dag. Dette skyldes at Rice er direktør i tillegg til å være rektor. Toverud Jensen var rektor og styreleder – en stilling som i dag oppnevnes eksternt. Hele rektoratet, bestående av Rice, og de to prorektorene Nina Waaler og Morten Irgens, tjener til sammen omkring 550 000 kroner mer enn sine forgjengere, skriver Uniforum.

NTNU-rektor lønnes etter statens lederlønnssystem

I motsetning til Ottersen og Rice, er NTNU-rektor Gunnar Bovim en del av statens lederlønnsystem. Det innebærer at lønnen bestemmes av departementet ut ifra klare krav om prestasjoner og forventninger om oppnådd resultat, skriver Khrono. Bovims lønn følger med andre ord ikke vanlig lønnsutvikling som hovedtariffavtalene i staten.

Statsminister Solberg tjener for øvrig 1,55 millioner kroner – uten sammenligning da hun trolig ikke har særlig store personlige utgifter.

Verken Ottersen eller Rice hadde anledning til å kommentere egen lønn overfor Universitas.

Lese mer om lønn? Sjekk hva akademia-kjendisene tjener

Powered by Labrador CMS